Politika

Direktno.rs

23. 09. 2020. 21:29 15

Vučić: Beograd među pet najsigurnijih gradova na svetu

Beograd je jedan od pet najsigurnijih gradova na svetu, sa dva mafijaška ubistva od početka godine, izjavio je Aleksandar Vučić, govoreći za Informer o nivou bezbednosti u glavnom gradu, 7. decembra 2019. godine.

Živeći u svom virtuelnom svetu, gde je sve drugačije od onoga što se dešava u stvarnosti, Aleksandar Vučić je izgubivši, po ko zna koji put, osećaj za granicu između sna i jave, izgovorio da je Beograd jedan od pet najsigurnijih gradova u svetu.

Da je Beograd daleko od takve pozicije na svetskim rang listama, svedoči i Indeks sigurnih gradova u 2019. godini koji je uradio britanski The Economist. Glavnog grada Srbije nema uopšte na listi, a kamoli u top pet najsigurnijih gradova na svetu. Rangirano je 60 gradova, a kriterijumi za finalni izveštaj bili su i digitalna, zdravstvena, infrastrukturna i lična sigurnost

Prvi na ovoj listi je Tokio, slede ga Singapur, Osaka, Amsterdam i Sidnej. Od evropskih gradova, još se samo Kopenhagen našao u prvih deset najsigurnijih gradova.

Sličnu studiju za 2019. godinu radila je i jedna od najvećih HR konsultantskih firmi "Mercer", koja svake godine istražuje koji su najbezbedniji gradovi na svetu.

Po kvalitetu života Beograd se nalazi na 139. mestu u svetu na ovoj listi. U okviru studije o kvalitetu života, na prvom mestu po ličnoj bezbednosti je grad Luksemburg. Drugo mesto dele Helsinki i tri grada Švajcarske, dok je na šestom mestu Beč. Iz „Mercera“ su za Istinomer potvrdili da se Beograd nalazi na 134. mestu ove liste.
Kriterijumi na osnovu kojih je napravljena lista su unutrašnja stabilnost, kriminal, sprovođenje zakona, ograničavanje ličnih sloboda, mediji i cenzura.

Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati