Politika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

21. 09. 2020. 22:07 3

Grenel stigao u Beograd, dočekala ga Brnabić

Delegacija američke Vlade, predvođena izvršnim direktorom Međunarodne korporacije za finansiranje razvoja (DFC) Adamom Belerom i specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom stigla je u Beograd, nakon posete Prištini, a na aerodromu su ih dočekali premijerka Ana Brnabić i ambasador SAD Entoni Godfri.

Američku delegaciju u utorak će primiti predsednik Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić.

Pre tog susreta, u rezidenciji ambasadora SAD u Beogradu Entonija Godfrija biće održan sastanak delegacije SAD sa delegacijama poslovnih zajednica Srbije i Kosova.

Predstavnici američke korporacije bi u utorak i sredu trebalo da imaju i sastanke i sa predstavnicima Privredne komore i Ministarstva finansija. Otvaranje regionalne kancelarije Međunarodne razvojne finansijske korporacije, nova ulaganja Amerike u region - trebalo bi da budu teme razgovora srpskih i američkih zvaničnika.

Da je nova kancelarija američke međunarodne razvojne finansijske korporacije DFC u Beogradu spremna, saopšteno je u ponedeljak predveče i iz Ambasade SAD.

Boler je ranije najavio da će delegacija pripremiti otvaranje kancelarije DFC-a u Beogradu, kako je predviđeno sporazumom o normalizaciji ekonomskih odnosa Kosova i Srbije koji je potpisan 4. septembra u Vašingtonu.

Ranije danas, američka delegacija potpisala je sporazum u Prištini. Boler i kosovski premijer Avdulah Hoti potpisali su zajedničku izjavu u kojoj se potvrđuje namera DFC-a da pomogne podsticanje investicija izmedju SAD i Kosova.

- Očekuje se da će novi Sporazum o podsticaju ulaganja između Kosova i SAD pružiti pristup čitavom spektru investicione podrške Međunarodne korporacije za finansiranje razvoja SAD-a, kao i uspostaviti obaveze u vezi podrške Korporacije za projekte na Kosovu i kosovskom radu na njima", navodi se u izjavi potpisanoj u okviru posete američke delegacije Prištini.

Predsednik Kosova Hašim Tači odlikovao je u ponedeljak uveče specijalnog predstavnika američkog predsednika za dijalog Kosova i Srbije Ričarda Grenela medaljom za zasluge. Tači je Grenela odlikovao za izvanredan doprinos dijalogu i postizanju sporazuma u Vašingtonu 4. septembra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati