Nazivala Vučića diktatorom, a sada sa njim deli vlast! | Politika | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

Milan Zarić

21. 09. 2020. 18:41 11

Nazivala Vučića diktatorom, a sada sa njim deli vlast!

"Jedina istina je da su učesnici protesta uhapšeni jer se ne plaše diktatorskog režima Aleksandra Vučića, a zapravo jedini uplašen je on sam, jer postaje svestan činjenice da se ovaj narod probudio i da on nije država, već samo mi. Gospodine Vučiću, omladina ove zemlje, koju svim silama proterujete, lišavate slobode, tučete, psihički maltretirate svojim lažima i obmanama, neće Vam nikada “abolirati” ovo što ste učinili. Decu vam nećemo oprostiti", rekla je prošle godine Kristina Karaić, tada članica Dveri. Međutim, mišljenje je brzo promenila, pa je samo godinu dana kasnije pristupila Šapićevom SPAS-u i sada sa SNS-om deli vlast u Novom Sadu.

Preletanje, menjanje mišljenja, ulazak u koaliciju sa onima koje ste do juče "pljuvali" - sve je to zajednički element aktuelne vlasti predvođene Srpskom naprednom strankom, ali i onih koji pristaju da gaze preko svih principa i da stanu uz SNS, uprkos što su, koliko do juče, o članovima ove stranke govorili sve najgore.

Tipičan primer ovakvog tipa političara je i Kristina Karaić, koja je bila član omladine pokreta Dveri, i koja je govorila sve najgore o režimu Aleksandra Vučića, da bi se sve preko noći promenilo, pa se učlanila u Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića, zatim je postala deo vlasti u Novom Sadu, budući da su Šapić i Vučić ušli u koaliciju, a Kristina Karaić je "nagrađena" funkcijom zamenice predsednika Skupštine grada.

Kada je reč o Kristini Karaić, rođena je 1993. godine u Boru (dakle sa Novim Sadom nema baš neke veze), zatim je upisala Pravni fakultet u Beogradu, da bi nakon toga došla u Novi Sad, gde je prešla na privatni fakultet za privredu i pravosuđe, gde i danas studira.

Navodi se da je zaposlena kao novinarka na jednom portalu, a društvenim mrežama kruži i njena biografija kao modela na sajtu "World modeling Community", gde je sve zainteresovane modne kuće mogu angažovati na kasting, pišu "Novosadske vesti".

Sve je to navelo korisnike društvenih mreža da se zapitaju da li je baš ona pravi izbor za zamenicu predsednika Skupštine grada Novog Sada, ali nije to ono što je najinteresantnije vezano za nju. Mnogi i danas pamte njene reči iz 2019. godine, kada je kao članica Dveri oštrim tonom govorila o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Za one koji su zaboravili, mi vas podsećamo kako je izgledalo njeno obraćanje iz 2019.:

"Nakon hapšenja demonstranata od strane vladajućeg režima, mnogi su još uvek u neverici. Da li se ovo zaista dešava? U NAŠOJ Srbiji?

Da li je omladina, ona koja još uvek slobodno misli i nema strah da iskaže verbalno svoj stav, koja ne želi poput mnogih koji su morali da okrenu leđa svojoj zemlji, DA LI JE zaslužila da dobije 30 dana zatvora, dok monstrum koji se iživljavao nad devojkom, peglao ruke i koji joj je probušio pluća, dobio samo 48 sati zadržavanja? Koga zapravo Aleksandar Vučić kažnjava?

Govori da će svim silama sankcionisati nasilje, a jedino što je sankcionisao jeste pravo na slobodu govora i mišljenja od strane mladih, pametnih i časnih ljudi. Jedina istina je da su ovi momci uhapšeni jer se ne plaše diktatorskog režima Aleksandra Vučića, a zapravo jedini uplašen je on sam, jer postaje svestan činjenice da se ovaj narod probudio i da on nije država, već samo mi. Čitamo, kako će predsednik naroda na koji je poslao policiju, zatražiti od nadležnih organa da aboliraju i oslobode sve učesnike protesta koji su kažnjeni zbog upada u RTS.

Pitam, da li će Aleksandar Vučić, Nebojša Stefanović i pripadnici policije odgovarati zbog fizičke torture koju je preživeo Uroš Savić iz Aranđelovca, koji se NIJE nasilnički ponašao, niti odupirao hapšenju bez osnova. Gospodine Vučiću, omladina ove zemlje, koju svim silama proterujete, lišavate slobode, tučete, psihički maltretirate svojim lažima i obmanama, Vam neće nikada “abolirati” ovo što ste učinili. I ne samo ovo. Mi ne zaboravljamo, niti opraštamo sve što ste učinili ovom narodu. Decu Vam nećemo oprostiti. A i vreme je za šah-mat", navela je tada u saopštenju Kristina Karaić.

Međutim, samo godinu dana je bilo potrebno da potpuno promeni stavove, ako ih je ikada imala, pa je sada na vlasti sa onima koje je žestoko kritikovala. Doslednost, šta to beše?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

AVbey Road

Zoran Živković [26.10.2020.]


Video dana

Spreman za svaku situaciju

Anketa

Zašto je Vučić čekao 126 dana da nam saopšti sastav nove Vlade?

Rezultati