Politika

Direktno.rs

21. 09. 2020. 10:37 12

Vuline, dobrodošao u Vučićevo medijsko blato

Medijska sccena Srbije uskoro će možda dobiti još jednog "kredibilnog, nezavisnog novinara", koji je odlučio da sa ministarske pozicije uskoči u ulogu izveštača javnosti. Ovu promenu profesije najavio je niko drugi do Aleksandar Vulin, koji nakon što se ostvario u političkim vodama, sada ima ambiciju da preuzme ulogu Vučićevog piskarala.

- Ministar odbrane, to je najviši stepen koji možete da dobijete u politici. Posle toga ne moram da budem ništa, nikada više da se bavim politikom - rekao je danas Vulin, gostujući na vlastima omiljenoj televiziji Pink i dodao da će se baviti pisanjem, novinarstvom.

Izbegavanje novinara i njihovih pitanja, vređanje i nazivanje novinara narkomanom umesto odgovora na pitanja u vezi s njegovom imovinskom kartom i aferama, izgleda će postati prošlost - ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je povlačenje iz politike i promenu profesije.

Ova prekvalifikacija pak i ne čudi, jer je Vulin svojevremeno, pre bogate političke karijere, bio kolumnista listova Svet, Nacional, Centar, politički komentator Radio Indeksa, odgovorni urednik nedeljnika Pečat. A sada bi, na primer, mogao da piše u redakciji nekog od mnogobrojnih tabloida, čiju je uređivačku politiku osmislio njegov sadašnji šef.

Od kada je na vlasti, Vulin je dovođen u vezu sa prisluškivanjem novinara i presretanjem mejlova, te je često znao šta novinari misle i pre nego što se tekstovi objave. Kao budući novinar Vulin bi, pak morao da zna da se potezi vlasti istražuju i preispituju, a ne zataškavaju, da novinari ne treba da lažu i kriju činjenice od javnosti.

Možda će, kada postane novinar, Vulin javnosti u nekom članku objasniti kako su pare tetke iz Kanade ušle u zemlju, kako unapred zna o čemu kredibilni novinari pišu, a možda i još poneki potez sadašnje vlasti.

Kako bilo, Vulin može da bira u kom mediju će raditi - Informer, Alo, Kurir, Srpski Telegraf... Pink, RTS, Hepi, Prva, B92...

Za sve njih je zajedničko da im je glavni urednik Aleksandar Vučić. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati