Politika

[ Izvor: Beta ]

20. 09. 2020. 12:08 1

"Brnabić verovatno opet premijerka, Vlada će biti kratkog trajanja"

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (Cesid) Bojan Klačar izjavio je da očekuje da će nova Vlada Srbije, biti koaliciona i vlada kontinuiteta.

Klačar je za TV Prva izjavio da je "teško pronaći političke interese koji bi opravdali koncentracionu vladu", kao i da bi tako nešto bilo za očekivati u vreme neke velike krize, ali da kriza koju je izazvala epidemija korona virusa nije takvih razmera.

- Ključni epiteti su vlada u kontinuitetu i koaliciona vlada. Važno je iz ugla gradjana da u toj vladi budu ljudi spremni da prave kompromise. Moraće da se prave kompromisi na velikim i na manjim temama, kao i u onome što Srbiju očekuje i na unutrašnjem planu - rekao je Klačar.

Klačar je izjavio i da su "najveće šanse da Ana Brnabić ponovo bude premijer".

- Vlada će verovatno biti kratkog trajanja, zbog čega je još jedan argument Ane Brnabić kao premijera - rekao je Klačar.

On je naveo da će nova Vlada Srbije, osim suočavanja i očekivanih kompromisa po pitanju velikih problema, poput pitanja Kosova i epidemije korona virusa, morati da pravi kompromise i na "manjim temama" kao što je uspostavljanje dijaloga sa opozicionim strankama.

Klačar je precizirao da će, s obzirom na bojkot prethodnih izbora od velikog dela opozicionih stranka, "neka vrsta unutrašnjeg dijaloga biti potrebna".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati