Politika

Direktno.rs

18. 09. 2020. 16:08 5

Još ga dava....

Epopeja izbora nove srpske Vlade ulazi u završnicu. Niko se više ne seća ni da su bili izbori, osim naravno građana Šapca gde izbori još uvek traju, mada sad više nije poznato zašto jer je koalicioni partner Nebojše Zelenovića postigao dogovor sa SNS-om. Ali pustimo Šabac, vratimo se na Srbiju.

Vlade nema jer se tako hoće Aleksandru Vučiću. Dok svi njegovi saradnici  trepere svaki dan razmišljajući da li će nešto biti, on u svemu uživa. Kakvi su mu saradnici i koalicioni partneri mora se reći da ima puno pravo što ih tretira kako ih tretira. 

Većina pozicija se zna, a ništa se ne zna. Zna se da će Ana Brnabić, lični prijatelj Ričarda Grenela i njegovog partnera, ostati na čelu ove privremene Vlade. Zorana Mihajlović takođe ostaje, ali sa smanjenim nadležnostima. Zlatibor Lončar će u diplomatiju. Aleksandar Vulin bi trebalo da ide iz Vlade, ali nema kuda. Za Zorana Đorđevića niko neće ni primetiti da ga nema.

Za Sinišu Malog Vučić je dobio poruku u Vašingtonu pre dve nedelje. On je na spisku onih čije se povlačenje traži. A spisak nije mali.

Ostaje i dalje nepoznanica šta će biti sa Nebojšom Stefanovićem. Zakopane razne sekire su se opet iskopale. Sukob njega i Andreja Vučića oko dešavanja u Novom Sadu je vidljiv i golim okom. Kada je izgledalo da je dogovor da Stefanović ostane ministar policije on je počeo da ga osporava.

Naime, Vučić je zaista Stefanoviću ponudio da ostane, ali je u isto vreme pripremio usvajanje zakona koji policiju predaje u ruke direktora policije. Ministar ostaje bez ikakvih ovlašćenja da bilo šta naredi i realizuje. Kad je shvatio šta mu se sprema, Stefanović je počeo da se raspituje oko ministarstva odbrane i spreman je da ipak ode iz MUP-a.

Da li će se to i desiti, saznaćemo narednih dana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati