Politika

Direktno.rs

29. 09. 2020. 06:00 13

VUČIĆ-DINKIĆ: Od pretnji robijom do koalicije (VIDEO)

Ako se igde najbolje vidi suštinka priroda ličnosti Alekandra Vučića i karakter njegove vlasti, onda je to odnos prema Mlađanu Dinkiću, bivšem guverneru NBS, ministru finansija i lideru URS - od pretnji dugogodišnjom robijom zbog "kriminala kojim je ojadio Srbiju" do koalicije i postavljanja Dinkića na visoke pozicije u piramidi vlasti.

Ovako je Vučić govorio o Mlađanu Dinkiću dok je sedeo u opozicionim klupama:

- G. Dinkiću, pogledajte se u ogledalo, pa, u odnosu na Vas, Hitler je Monaliza, kakav ste Vi fašista i čime se Vi bavite - 10. maj 2004. godine.

- Najgore ste lopuže na kugli zemaljskoj, koje su se ikada igde pojavile - 18. februar 2005.

- Doneli smo danas da vam pokažemo dres (robijaško odelo) koji će Mlađan Dinkić da nosi. Poklanjam ga gospodinu ministru - 8. jun 2006.

Međutim, ovo nije bila prepreka Vučiću, da 2012. godine, sklopi koalicioni dogovor baš sa Mlađanom Dinkićem i postavi ga opet u ministarsku fotelju. No, kada je video da mu Dinkić kvari rejting, Vučić ga je postavio u Komitet Vlade za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

Tužilaštvo za organizovani kriminal je 2016. godine, donelo odluku o obustavi istrage protiv Dinkića, optuženog za zloupotrebe službenog položaja u doba dok je bio guverner NBS.

Svi ključni ljudi iz Dinkićevog okruženja danas zauzimaju visoke položaje u vlasti: Tatjana Dinkić, supruga Mlađana Dinkića je sekretar Pregovaračke grupe za ekonomske odnose sa inostranstvom u sklopu procesa pristupanja EU; Zorana Mihajlović, pored toga što je lobista i član Ist-Vest bridža – Trilateralne komisije za Srbiju, stari je kadar G17 još iz doba Miroljuba Labusa, dok je čuveni Ivica Kojić, šef kabineta Dinkića, sad šef kabineta Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati