Politika

Direktno.rs

14. 09. 2020. 12:48 1

"Đukanoviću i Vučiću isti poslodavci"

Marko Đuriću, lično se poznajemo i razumem tvoju potrebu da sa 37 godina karijerno napreduješ i što bolje se pozicioniraš u režimu tvog šefa Aleksandra Vučića, ali ne razumem ovoliku potrebu za iznošenjem neistina i pokušaja omalovažavanja predsednika Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića, stoji u saopštenju potpredsednika Srpskog pokreta "Dveri", Milovana Jakovljevića.

- Predlažem ti da se baviš analizom svojih postupaka i uloga u režimu koji je više puta protivustavno i samovoljno kršio zakon, a kao najplastičniji primer je tvoje prisustvo u privatnoj delegaciji Aleksandra Vučića na vašingtonskim pregovorima, koja je neovlašćeno i samovoljno predstavljala državu Srbiju, pri čemu je nanela ogromnu štetu državi i narodu - navodi Jakovljević.

Jakovljević ističe da je Đurićeva izjava da Boško Obradović žali za režimom Mila Đukanovića "ne samo da tragikomična, već je i potpuno neprizorna".

- Podsetiću te da su za vreme trajanja Svetih litija u Crnoj Gori, Boško i Dveri sve vreme davali podršku srpskom narodu, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, opoziciji u Crnoj Gori i borili se protiv uvođenja Milovog Zakona o slobodi veroispovesti. Za to vreme tvoj lider i predsednik Srbije Aleksandar Vučić osim kozmetičkih izjava, nije preduzeo nijedan diplomatski mehanizam, kao što je upućivanje protestne note, povlačenje ambasadora, ili prijavljivanje Ujedinjenim nacijama - saopštava potpredsednik "Dveri".

On podseća Đurića na član 13. Ustava Republike Srbije, prema kojem je predsednik Republike dužan da zaštiti sve građane i van granica države, a da on to ne čini!

- A zašto, Marko?! Pa, zato što su Vučiću i Đukanoviću isti interesi i isti poslodavci! Zato što su braća blizanci! Za razliku od tebe Marko, tvog šefa Aleksandra Vučića i sveukupnog režima, Boško Obradović i Dveri javno su čestitali srpskom narodu u Crnoj Gori, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim partijama koje su pobedile režim Mila Đukanovića - ističe Jakovljević.
I na kraju, "istine radi", Jakovljević javno pita šefa Kancelarije za KiM:

- Da li ti i tvoj šef imate hrabrosti da kao zvaničnici države Srbije javno i bez rezerve čestitate pobedu bivšoj opoziciji, a sada sve izvesnije novoj vlasti u Crnoj Gori, ili čekate da se Milo Đukanović i njegov režim na volšeban način povampire, pa da njima čestitate?!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati