Politika

Direktno.rs

13. 09. 2020. 13:51 3

SDS: Napad u Novom Sadu zataškavan zbog veza SNS sa kladioničarskim krugovima

Socijaldemokratska stranka (SDS) saopštila je da zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) hitno iznese u javnost sve detalje u vezi sa prebijanjem mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu i traži da direktor policije Vladimir Rebić podnese ostavku.

Ta stranka zahteva i sankcionisanje svih koji su učestvovali u "očiglednom kriminalnom zataškavanju ovog događaja" i u neprijavljivanju krivičnog dela.

- Snimak koji je objavio Miroslav Parović, lider Narodnog slobodarskog pokreta, nažalost najbolje pokazuje stanje u našem društvu i državi. Od zverskog nasilja, koje je posledica višegodišnjeg generisanja agresije od strane režima, do očevidaca koji ne reaguju zbog atmosfere straha u kojoj su gradjani odavno izgubili poverenje u državu, izmedju ostalog i zbog nekažnjavanja za krivična dela - navodi se u saopštenju.

Iz SDS su podsetili da je policija reagovala tek kada se pojavio snimak koji je uznemirio javnost, pa se postavlja pitanje da li "danas u Vučićevoj Srbiji može da se očekuje da policija reaguje samo ukoliko se suoči sa takvim pritiskom javnosti".

- Zato tražimo od MUP-a i nadležnih institucija da odmah obaveste građane o tome kada se ovaj zločin desio, da li je pretučeni mladić bio u nekoj zdravstvenoj ustanovi i da li je ta ustanova obavestila policiju i zbog čega su tek nakon objavljenog snimka pokrenuli potragu za počiniocem Ivanom Kontićem - navedeno je u saopštenju.

U stranci smatraju da bi istraga morala da odgovori i da li je ovaj događaj zataškavan zbog "poznate veze SNS-a sa kladioničarskim krugovima", na koju su, kako se navodi, više puta ukazivali imajući u vidu da je Kontić u medijima označen kao šef obezbedjenja poznatog lanca kladionica MaksBet i direktor firme koja je osnivač kladionice.

- Zahtevamo i pokretanje disciplinskog postupka protiv komandira nadležne policijske stanice i načelnika Policijske uprave Novi Sad. Takođe, svi koji su na ovom snimku mirno posmatrali ceo dogadjaj i nisu reagovali morali bi biti odmah privedeni i saslušani - poručuje se u saopštenju.

Političku odgovornost, kako se ističe, mora da snosi i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji se bavi "dodvoravanjem Vučiću lažima o bivšoj vlasti i predstavama podnošenja krivičnih prijava protiv braće Vučić zbog afere Jovanjica, dok se na ulicama Novog Sada nesmetano sakate građani".

- Dok gradonačelnik tako instrumentalizuje i ismeva zakon i sud, podnoseći lažne prijave, u njegovom gradu očigledno niko ne sme da prijavi monstruozno nasilje - ističu u SDS-u.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati