Politika

Direktno.rs

11. 09. 2020. 14:05 2

Veselinović osudio režimske napade na opoziciju u Crnoj Gori

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović osudio je, kako je rekao, direktni pokušaj režima Aleksandra Vučića da sruši izbornu volju građana Crne Gore i da obezbedi nastavak vladavine Mila Đukanovića.

- Taj pokušaj realizuje se kroz orkestrirani napad režima na tri opozicione grupacije koje su postigle dogovor o formiranju ekspertske vlade - navodi Janko Veselinović u saopštenju.

Veselinović tome dodaje i etiketiranje crnogorskih opozicionih stranaka kao izdajničkih, napad na vladiku Amfilohija Radovića, kao i to da se sve to ostvaruje preko dobro poznatih medija.

- Indikativan je pokušaj režima Aleksandra Vučića pre, tokom i nakon izborne kampanje da pomogne odlazeći režim kroz napade na opozicione stranke, koje se etiketiraju kao izdajničke, kao i na vladiku Amfilohija Radovića, koji je predvodio borbu protiv otimanja imovine SPC u Crnoj Gori, a time i protiv uništavanja te crkve u ovoj zemlji. Ovih dana napadi na opozicione stranke su očito kordinisani iz jednog mesta jer se realizuju u isto vreme u elektronskim i štampanim medijima pod kontrolom režima Aleksandra Vučića. Tu prednjače televizija Pink sa tradicionalnom podrškom partneru Aleksandra Vučića, Milu Đukanoviću, kao i režimski listovi Informer („Кrivokapić kao da je Milo“), Srpski telegraf („Raspad saveza u CG“, Alo „Trajni pakt Srbima iza leđa“), što su današnje naslovne strane ovih listova - dodaje Veselinović.

Zbog svega toga Veselinović se ograđuje od svake potencijalnje saradnje sa režimom Aleksandra Vučića.

- U tom pogledu svaka saradnja sa režimom Aleksandra Vučića, koji otvoreno napada na crnogorsku opoziciju ili prećutkivanje ovakvih dešavanja mi u Pokretu za preokret smatramo veoma i štetnim. Takva saradnja ili poziv na nju ne ugrožava samo demokratiju u Crnoj Gori već ugrožava delegitimizaciju režima Aleksandra Vučića - zaključio je Veselinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati