Politika

[ Izvor: Beta ]

10. 09. 2020. 23:13 0

"Vučić gurnuo prst u oko EU i uveo Srbiju u bezbednosni rizik"

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je danas ocenio da je predsednik Aleksandar Vučić uveo Srbiju u "ozbiljan bezbednosni rizik" obavezivanjem da palestinski pokret Hezbolah u celosti tretira kao terorističku organizaciju, jer je Srbija "sa aspekta Hezbolaha time postala legitimna meta".

Na sastanku Gradskog odbora Narodne stranke u Novom Sadu Jeremić je rekao "SAD i Izrael, a sada i Srbija, tretiraju i vojno i političko krilo Hezbolaha kao terorističku organizaciju, dok je za sve ostale (države sveta) teroristička organizacija samo vojno krilo".

- Srbija ni izdaleka nema kapacitet kao SAD i Izrael da se zaštiti od takvih izazova. Hezbolah je jedna od najopasnijih organizacija na svetu - ukazao je on.

Jeremić je podvukao da su "u posebnoj opasnosti pripadnici Vojske Srbije koji se nalaze u sklopu međunarodne mirovne misije UN u Libanu, gde je Hezbolah jedan od najdominantnijih vojno-političkih i društvenih aktera".

Jeremić je rekao da su Vučić i njegov "ol stars tim" koji čine Suzana Vasiljević, Marko Đurić, Siniša Mali i Marko Čadež, potpisivanjem "gulaš sporazuma" u Beloj kući uveli Srbiju "u velike bezbednosne, diplomatske i ekonomske probleme".

Jeremić, bivši ministar spoljnih poslova Srbije i nekadašnji predsednik Generalne skupštine UN, rekao je da je pregovorima u Vašingtonu učinjen veliki presedan, jer bi, posle izbora predsednika SAD u novembru, buduća administracija mogla da ponovo pozove predstavnike Srbije i Kosova u Belu kuću i stavi im na sto "konačni sporazum o Kosovu, pošto su se već dobro uhodali s dokumentima koji nisu unapred detaljno ispregovarani" - kakav je tamo potpisan prošlog petka.

- Kosovo će biti jedna od prelomnih tačaka domaće politike u 2021. godini, a poznavanje odnosa u svetu može činiti razliku između sunovrata i prosperiteta naše zemlje - procenio je Jeremić.

Vučić je, rekao je on, "potpisom u Vašingtonu gurnuo prst u oko Evropskoj uniji, pa se sada vadi iz blata tako što brže-bolje otkazuje vojne vežbe s Rusijom i Belorusijom i to samo dan pred njihov početak, što je potpuno diletantski".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati