Politika

[ Izvor: Vijesti ]

10. 09. 2020. 14:08 11

JASNO JE KOGA PODRŽAVA Vučićevi tabloidi napali novu vlast u CG

Tabloidi "Informer", "Srpski telegraf" i "Alo" koji važe za apsolutno lojalne vlastima u Srbija se identično osvrnuli na sporazum koji su postgli Krivokapić, Bečić i Abazović, pišu crnogorske Vijesti.

Krivokapić i Bečić i Abazović juče su predstavili sedam principa buduće zajedničke vlasti. U njima se, između ostalog, navodi da će nova demokratska vlast u Crnoj Gori odgovorno sprovoditi sve međunarodne obaveze koje je država preuzela, ojačati i unaprediti saradnju s NATO-om i predano sprovesti sve reforme potrebne za punopravno članstvo Crne Gore u Evropsku uniju.

Takođe nova vlast neće pokrenuti postupak za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, niti sprovoditi revanšizam na političkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.

Izveštavajući o tom sporazumu, tabloid "Informer" prenosi vest da je potpisan sporazum uz naslov - "Nova vlada u Crnoj Gori ne menja ama baš ništa!?"

"Ne povlače priznanje Kosova, ne izlaze iz NATO, ne menjaju zastavu i himnu", prenosi Informer delove sporazuma.

Drugi tabloid, "Srpski telegraf", vest o sporazumu ispratio je rečima "Sjaši Kurta da uzjaše Murta", uz naslov "Nezavisno Kosovo i NATO ostalo i posle Mila".

"Ni reč o svetinjama" piše Srpski telegraf.

Tabloid "Alo" je informaciju o sporazumu ispratio nadnaslovom "Šta stoji iza odluke Zdravka Krivokapića da zaboravi na najveću svetinju".

"Amfilohijev premijer se odrekao Kosova!", naslovnica je tabloida "Alo".

Ovi tabloidi važe za medije bliske predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i uglavnom služe za brutalnu diskreditaciju politčkih oponenata, kionstatuje se u tekstu Vijesti.

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore", Zdravko Krivokapić je na jučerašnjoj konferenciji govorio o Zakonu o slobodi veroispovesti.

- Poštujući evropske stanarde to ćemo uraditi i za ovaj zakon koji decidirano ne stoji u sporazumu ali mislim da je potpuno jasno da niko nema ništa protiv da bude donešen taj zakon, jedino je problem što ovaj sada ugrožava imovinu. Onaj ko ugrožava imovinu i ne omogućava najznačajnije pravo slobode pokazao je šta to znači. Ovo nije bilo pitanje referenduma koje je DPS hteo da prikaže, već je pitanje druge stavke a to je borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije koja je evidentna na svakom koraku. Daje nadu da mi kao nova vlast to možemo da promenimo - kazao je Krivokapić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati