Politika

Direktno.rs

29. 08. 2020. 20:07 11

Vučić 2011: Ni bog me ne može spojiti sa Dačićem!

"Ja Tomu Nikolića jako volim. I podržaću svaku odluku stranke, pa i o koaliciji sa SPS-om. Ali, ni sam bog ne može da me natera da budem deo izvršne vlasti koju će podržavati SPS", rekao je Vučić u decembru 2011. godine, da bi samo koji mesec kasnije pogazio sve što je rekao i, gle čuda, stvorio koaliciju baš sa Dačićevim socijalistima.

Aleksandar Vučić voli sebe da predstavlja kao nekog ko je dosledan, ko uvek radi ono što obeća, kao munjevitog sipača istine... Međutim, realnost i dela ga demantuju, pa je često gazio datu reč i tako na najgrublji način varao građane.

A dokaz toga da Vučić nije dosledan i da ne bira način da se dokopa vlasti dolazi iz 2011. godine, kada je obećao da nema te sile koja će ga naterati da sedi u Vladi sa Ivicom Dačićem.

Činilo se tada običnom čoveku da, kada Vučić baš tim rečima tako nešto kaže, da zaista nema šanse da prevari javnost i uradi baš suprotno od onoga što je rekao. Ali, kada je vlast u pitanju, Vučić je bio spreman da pređe preko svega što je ranije izrekao, pa i da sarađuje sa socijalistima.

- Ja Tomu Nikolića jako volim. I podržaću svaku odluku stranke, pa i o koaliciji sa SPS-om. Ali, ni sam bog ne može da me natera da budem deo izvršne vlasti koju će podržavati SPS - rekao je Vučić 2011.

Međutim, kada je Dačić postao mandatar Vlade Srbije, Aleksandar Vučić je, u ime Srpske napredne stranke, započeo pregovore sa njim oko formiranja parlamentarne većine. Konačno, 10.jula 2012. Vučić je potpisao koalicioni sporazum o formiranju većine sa onim za kojeg je tvrdio da "ni sam bog ne može da ga natera" da sa njim sarađuje.

Toliko o Vučićevoj iskrenosti i doslednosti...

Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati