Politika

22. 08. 2020. 14:28 1

Dodik: Dokument koji sam poslao Vučiću od ranije poznat svima

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je dokument koji je dostavljen predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću od ranije poznat svima i najavio da će ga poslati i predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću i predsedniku Stranke demokratske akcije (SDA) Bakiru Izetbegoviću.

U dokumentu se nalazi ono što se nalazilo u zaključcima Narodne skupštine i stavovima Vlade o statusu Republike Srpske (RS) i atidejtonskom ponašanju visokog predstavnika, međunarodne zajednice i Ustavnog suda, rekao je Dodik za Srnu, prenosi "RTRS".

Dodik je kazao da ga čudi toliki interes za predstojeći sastanak rukovodstva RS sa Vučićem, koji je najavljen za sredu, s obzirom na to da su ti sastanci redovni i u kontinuitetu se održavaju u Beogradu ili Banjaluci.

- Ništa se tu ne dešava posebno osim onoga što neki nisu hteli ni da pročitaju i vide kada se dešavalo - rekao je Dodik.

On je podsetio da je Vlada RS prošle, pretprošle i prethodnih godina donosila razne stavove i zaključke u vezi sa statusom RS i dodao da je Vučiću prosleđeno ono što je zvanični dokument Narodne skupštine objavljen u Službenom glasniku RS, od ranije poznat, dostupan u formi informacije i sastoji se od zaključaka parlamenta RS, koje je Vlada dužena da provodi.

- Ono što se nalazilo u zaključcima Narodne skupštine i stavovima Vlade u vezi sa statusom RS i atidejtonskim ponašanjem visokih predstavnika, međunarodne zajednice i Ustavnog suda je dokument koji je dostavljen Vučiću - rekao je Dodik.

Srpski član Predsedništva je naglasio da ne misli da je potrebna bilo kakva žestoka reakcija iz Sarajeva onih koji pokušavaju da u svemu vide nešto drugo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati