Politika

Direktno.rs

07. 08. 2020. 09:36 16

Godfri: Divim se radu Vučića i Brnabićke

Divim se radu predsednika Vučića i premijerke Brnabić koji se trude da unaprede i da povežu ljude na Zapadnom Balkanu i SAD podržava ideju "mini šnegena". Verujemo da će se podstaći inevsticije u saobraćaju, infrastrukturi - izjavio je američki ambasador Entoni Godfri gostujući na televiziji Hepi.

Godfri, osim što se divi srpskim kulinarskim specijalitetima, iskazao je svoje divljenje i prema radu predsednika Vučića i premijerke Brnabić i za njih je u svom gostovanju kod Milomira Marića imao samo reči hvale.

Godrfri je dodao da je ekonomska saradnja "u srcu" onoga na šta se fokusirao američki zvaničnik Ričard Grenel.

- On veruje da možemo da pokažemo ljudima u Prištini i Beogradu ekonomsku vrednost saradnje i onda će biti više podrške za teške političke odluke koje treba da se donesu - rekao je Grenel.

Pažnja je, kaže, usmerena ka tome da se pokuša da se omogući privredama Beograda i Prištine da imaju tešnje veze i zato se toliko insistira da se ukinu carine, jer je, po njegovoj oceni, to je velika prepreka da se dijalog pokrene unapred.

- Milslimo da je velika uloga na privatnom sektoru, ne samo u tome da Beograd i Prištinu zbliži već i u borbi protiv kovida 19 - istakao je ambasador kome je koronavirus postao razlog za borbu iako je na parlamentarnim izborima pozivao da svi izađu na glasanje uprkos epidemiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati