Politika

[ Izvor: Beta ]

05. 08. 2020. 13:39 1

"Proces ukrupnjavanja DS nije zaustavljen"

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da proces ukrupnjavanja Demokratske stranke nije zaustavljen, i da taj proces ne čini samo "razgovor sa nekoliko ljudi".

Lutovac je na konferenciji za novinare u prostorijama DS-a u Beogradu rekao da proces ukrupnjavanja predstavlja integrisanje u DS stranaka koje su nastale tako što se neko izdvajao iz DS a ne "stvaranje novog saveza".

On je najavio da je za to potrebno precizirati pravno-tehničke detalje, odnosno promeniti Statut DS-a, koji će to ukrupnjavanje regulisati.



- Danas-sutra otvorićemo javnu raspravu o promeni Statuta - kazao je Lutovac i dodao da je taj "pravno-tehnički detalj" neophodan da bi se proces ukrupnjavanja DS završio.

Socijaldemokratska stranka (SDS) saopštila je u utorak da nije dobila odgovor Lutovca na poziv da se do kraja jula izjasni da li DS ostaje privržena ranijoj odluci o ujedinjenju, ili je ta odluka poništena.

SDS je zato tada ocenila da "ćutanje predsednika DS-a" znači "njegovu ličnu i jednostranu odluku o prekidu daljeg procesa ujedinjenja u veliku DS" i kritikovala ga zbog toga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati