Politika

Direktno.rs

31. 07. 2020. 13:26 2

"Ambasadore Fabrici, zašto ćutite?" (VIDEO)

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović rekao je u obraćanju uživo putem Fejsbuka da je glavni plan za budućnost ujedinjenje opozicije i pritisak svuda i razotkrivanje prirode režima ka međunarodnoj zajednici i Evropskoj uniji koja će morati da pomogne Srbiji da, kako je rekao, dođemo što pre do fer izbornih uslova i pošaljemo režim u istoriju. Stefanović je istakao da se nada i očekuje da to bude pre 2022. godine.

On se u ovom uključenju osvrnuo i na spisak Uprave za sprečavanje pranja novca na kojem su se našli novinari i organizacije koje se kritički odnose prema vlasti, uz komentar da se radi o sprečavanju slobodnog izražavanja i progon svih koji drugačije misle.

- Svi pričaju o očiglednom pokušaju gušenja slobode medija i istraživačkog novinarstva, što je još jedan od proizvoda ovog nenarodnog režima - rekao je Stefanović, dodajući da taj spisak deluje kao spisak za finansijski odstrel medijskih radnika i organizacija.

Stefanović je upitao šta Uprava tačno sumnja u ljude sa spiska, zbog toga što obvaj postupak već postoji po zakonu ali je upotrebljen samo za deo organizacija koje primaju novac iz strnaih fondova.

 

- Šta vi, koknretno, gospodo iz Uprave, sumnjate u ove ljude - pitao je.

On je dodao i da je Srpski Telegraf pisao da Rokfeler, doduše ne zna se tačno koji, finansira medije i NGO u Srbiji da ruše vlast i krizni štab i od Srbije naprave roba, što je ocenio kao sumanuto.

- Poptuno ludilo - dodao je.

Takođe, Stefanović je rekao da se glavno urendišptvo svih redakcija nalazi na jendoj adresi.

- Centar svih redakcija je u crnom kabinetu na Andrićevom vencu - kazao je, dodajući da se to odnosi kako na televizije sa nacionalnom frekvencijom, tako i za režimske tabloide.

Stefanović je podsetio i na razvlačenje Tanje Fajon na naslovnicama tabloida zbog njenog kritičkog odnosa prema situaciji u Srbiji gde se, između ostalog, govori da živi u otetoj jevrejskoj imovini, što je, kako je dodao, potpuna laž i glupost, zbog čega se obratio ambasadoru EU u Srbiiji Semu Fabriciju.

- Gospodine Fabrici, kako se osećate kad čitate ovakve naslove o evroposlanici Tanji Fajon, predsednici slovenačke Socijaldemokratske stranke? Jel Vam bar malo neprijatno što predstavljate EU? Jel znate da bi to sada moglo Vama da se desi? Vi znate da bi Vas, ako kažete nešto, stavili na naslovnu stranu i okitili Vas najgorim lažima i uvredama. Možda Vi iz tog straha ćutite i nećete da kažete ni jendu reč u odbrani evropskih institucija i pojedinaca koji su uložili nemali napor da izađemo iz stanja teške političke, a sada i zdravstvene krize. Zašto ćutite Ambasadore Fabrici - pitao je, dodajući da su građani Srbije ti koji žele da učestvuju u izgranji Evrope.

- Mi ćemo graditi Evropu zajedništva, jednakosti i socijalne pravde i bićemo ravnopravni član i pravićemo je ko tvrđavu dobrog života i zaštite svih ugroženih, a ne tvrđavu birokratije i korupcije. Zbog toga tražim od Vas da ne ćutite. I nemojte dozvoljavati ovakav progon ljudi koji kritikuju vlast, rekao je dodajući da je sve to očigleno, ali da se ćuti.

- Svi to vide, ali po Kjubrikovom naslovu filma živimo Širom zatvorenih očiju.

Takođe, Stefanović je istakao da režim stvara sukobe sa susedima kako bi se skrenula pažnja sa bitnih dešavanja.

- Režim je posvađan sa svim osim sa Mađarskom zbog drugarskog odnosa Viktora Orbana i Aleksandra Vučića. U Kuriru na strnai 4 i 5 uspeli su da napišu svo moguće huškanje sa Hrvatima, sa Albancima, sa Bošnjacima , sa Crnogorcima, sve ono što nam stari, a sada novi radikali pripremaju zaključio je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati