Politika

[ Izvor: Kosovo online ]

10. 07. 2020. 17:40 6

Đurić napao evroparlamentarce: Fon Kramon da odgovara!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić ocenio je da je "ostrašćena mržnja" izvestioca Evropskog parlamenta za KiM Viole fon Kramon prema Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću "sramotan primer nasilničke politike političarke nevelike težine i odgovornosti", pišu mediji.

- Smatram da bi kancelarka Angela Merkel trebalo da je pozove na odgovornost zbog toga što svojim neodgovornim političkim postupanjem škodi ugledu jedne važne evropske institucije - naveo je Đurić.

Đurić ocenjuje da su "manični antisrpski istupi Viole fon Kramon satkani od samih laži", te da pripadaju jednom mračnom vremenu kada je Srbija bila stigmatizovana kao dežurni krivac za sve.

Prema njegovim rečima, Fon Kramon sistematski obmanjuje evropsko javno mnjenje po pitanju Srbije, "bezočno lažući i o nasilnim nemirima u Beogradu", koje je nazvala mirnim protestima, ali i o navodnom neadekvatnom odgovoru Srbije na epidemiju koronavirusa.

- Ona pripada grupi političkih slobodnih strelaca bez ikakve ozbiljne težine i ugleda, a njena malicioznost je obrnuto proporcionalna njenom političkom značaju - tvrdi Đurić i dodaje da se politika danas ne može i ne sme voditi obmanama i frazama, jer se svet i Evropa suočavaju sa jednom od najvećih kriza u poslednjih stotinak godina.

U tom je kontekstu, kako navodi Đurić, zabrinjavajuće što u evropskim institucijama priliku da se pitaju o nečemu dobijaju "osobe kojima potpuno nedostaju političko poštenje, takt i odgovornost".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati