Politika

[ Izvor: Beta ]

07. 07. 2020. 13:45 7

DS: Raspustiti Krizni štab i sprovesti istragu!

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas raspuštanje Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje epidemije korona virusa i sprovođenje istrage protiv odgovornih u tom telu zbog - kako se navodi - drastične razlike između zvaničnih podataka o broju inficiranih i umrlih i zbirnih podataka koje su vlastima dostavljale KOVID-bolnice i druge zdravstvene ustanove.

DS je u saopštenju zatražila formiranje novog Kriznog štaba koji će "odmah propisati mere zaštite ljudi koje će se odnositi na čitavu zemlju, a koje će biti zasnovane na maksimalnoj prevenciji i edukaciji građana, a ne na goloj represiji".

- Istina o stvarnim razmerama epidemije se više ne može skrivati ni jedan jedini dan, jer su državne vlasti svojim manipulacijama u svemu što preduzimaju u pokušaju da suzbiju zarazu, pa i podacima o zaraženim i umrlim, već dovele u opasnost živote i zdravlje miliona građana Srbije - ocenili su iz Demokratske stranke.

Podsetili su da su novinari BIRN-a pre više od dve nedelje objavili kako je broj preminulih i zaraženih korona virusom u zvaničnoj državnoj bazi podataka o epidemiji "nekoliko puta veći od broja koji je javno saopšten".

- Saznanja BIRN-a još niko nije argumentovano osporio, kao što niko nije demantovao ni izjavu poznatog epidemiologa Zorana Radovanovića, koji je koliko sinoć javno rekao da je broj umrlih i zaraženih novim korona virusom i prema njegovim informacijama višestruko veći od onog koji saopštava vlast - naveli su iz DS.

Ocenili su da trenutno "nema važnijeg društvenog pitanja od toga da se sazna puna istina o razmerama epidemije u Srbiji i da se krivci za sadašnje stanje primereno kazne".

- Ako je nakon beskorisno represivnih mera i njihovog naglog ukidanja zbog održavanja izbora, postojalo i zrno poverenja u Krizni štab, danas ga više nema i svima je jasno da se suočavamo sa rasplamsavanjem epidemije i pokušajem prikrivanja istine - piše u saopštenju DS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati