Politika

Direktno.rs

04. 07. 2020. 12:30 4

"Ekipa sa "korona žurke" iz SNS ne sme da vodi državu"

Lider Dveri Boško Obradović rekao je danasu sopštenju da je za novi talas zaraze direktno odgovorna Vučićeva vlast i izbori, te pozvao Krizni štab da podnese ostavku.

Naglo povećanje broja novozaraženih i umrlih u Srbiji direktna je posledica održavanja lažnih izbora u sred pandemije nove zarazne bolesti. Ovih dana beležimo tužne i tragične rekorde po tom pitanju u čitavoj Evropi jer smo bili prva država koja je organizovala izbore u ovakvim zdravstveno nebezbednim uslovima.

Neko za to mora politički da odgovara. Odgovornost je na aktuelnoj vlasti na čelu sa SNS i Aleksandrom Vučićem, kao i na Kriznom štabu koji je ćutao i svojim ćutanjem podržao vlast u organizaciji zdravstveno rizičnih izbora. Zbog svega toga Krizni štab mora hitno da podnese ostavku!

Svi pokazatelji govore da je novi talas zaraze došao nakon popuštanja svih mera radi privida normalnosti da bi se na silu održali nedemokratski izbori. Mi smo jedina zemlja u Evropi u kojoj je bilo dozvoljeno prisustvo publike na fudbalskim utakmicama.

Čak su lažirani zvanični državni podaci i smanjivan broj zaraženih i umrlih kako se građani ne bi uplašili od izlaska na birališta, što je teško krivično delo ugrožavanja zdravlja nacije za koje takođe mora i krivično da se odgovara.

Naša vlast je na kraju proslavljala lažnu pobedu na izborima na "korona žurci" u zatvorenoj prostoriji u centrali SNS u Beogradu bez ikakvih zaštitnih sredstava i mera fizičkog distanciranja, što je koštalo zaraze više visokih državnih funkcionera, dok je javnosti nepoznato zdravstveno stanje predsednika SNS i još nekoliko njegovih najbližih saradnika.

Nažalost, žrtve ovako neodgornog ponašanja vlasti biće svi građani Srbije, pa i birači i pristalice SNS koji neće dobiti vrhunske uslove za lečenje kao vrhuška SNS. Za njih, kao i sve druge obične građane Srbije, već nema dovoljno testova i slobodnih mesta u bolnicama.

Država se raspala na naše oči. Više nemamo ni Skupštinu ni Vladu, niti bilo koju drugu nezavisnu državnu instituciju. Niko više ne veruje preporukama Kriznog štaba koji je kompromitovan. Građani su prepušteni sami sebi.

Sada imamo obavezu da odbranimo državu i zdravlje građana od vlastodržaca koji su spremni sve da žrtvuju zarad očuvanja vlasti po svaku cenu. Zato je glavna mera za spas naroda i države koja nam je potrebna smena Kriznog štaba i prelazna, tehnička Vlada stručnjaka koja bi vratila poverenjenje građana u institucije države. Oni koji su odgovorni za rast broja zaraženih i mrtvih ne mogu dalje da vode državu i rešavaju novu zdravstvenu i političku krizu koju su sami izazvali.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati