Politika

Direktno.rs

02. 07. 2020. 16:06 10

"Najgluplja stranka" u istoriji politike?

Juče je kao bomba odjeknula izjava lidera POKS-a Žike Gojkovića da je njegova organizacija prešla cenzus i da ulazi u parlament. Naveo je tada ovaj član poslaničkog kluba SNS-a da su monarhisti dobili 3,07% i da su postali parlamentarna stranka.

Ova tvrdnja je mnoge začudila jer je za prelazak preko Vučićevog cenzusa od 3% bilo neophodno da POKS osvoji oko 12.000 glasova, odnosno da u odnosu na zvanično saopštenje izlaznost na ponovljenim izborima, osvoji minimum 25%. 

Bilo je i onih koji su znajući da je POKS satelit stranka SNS-a očekivali da ih braća Vučić ubace u skupštinu, pa su poverovali u izjavu Gojkovića.

A kako je do izjave došlo? Zašto je POKS definitivno "najgluplja stranka" koja je učestvovala na izborima? Zato što je g. Gojković razmišljali na sledeci način:

- Imamo 2,6%, izbori se ponavljaju na 234 mesta. Procenat koji tu dobijemo saberemo sa onih 2,6% i podelimo sa dva. I to je rezultat na izborima! Treba nam dakle 3,41% i unutra smo! 

Kada su videli da je procenat koji dobijaju veći od 3,5% POKS-ovci na čelu sa šefom Žikom počeli su da slave. Verovatno im je Žika rekao:

- Jesam vam ja govorio da Andrej i Aleksandar ne lažu. Rekli su mi da ulazimo u parlament. I ispunili obećanje! 

Njihova matematika je pokazala da kad saberu i podele sa dva, evo njih na 3.07%. A matematika je egzaktna nauka. Nažalost, Arhimedes i ekipa nisu znali da će se istom baviti Žika Gojković i njegova ekipa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati