Politika

[ Izvor: Beta ]

02. 07. 2020. 15:21 4

SDA: Ponašanje premijerke potvrdilo robovlasnički odnos prema Sandžaku

Predsedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka ocenilo je da imenovanje direktora Zdravstvenog centra u Novom Pazaru, kao dokazanog poslušnika i koalicionog partnera Aleksandra Vučića, predstavlja direktnu nameru da se pogorša postojeća teška zdravstvena situacija u tom gradu.

SDA smatra da "arogantno i drsko ponašanje srpske premijerke i članova Vlade, tokom posete Zdravstvenom centru u Novom Pazaru gde pandemija korona virusa danima odnosi ljudske živote, potvrđuje kolonijalistički i robovlasnički odnos aktuelnog Vučićevog režima prema građanima Sandžaka".

Za novog direktora Zdravstvenog centra ocenjuju "da su dokazana organizaciona nesposobnost, neznanje, arogancija, slepa poslušnost i podrška velikosrpskoj politici, osnovne osobine Vučićevih kadrova u Sandžaku".

SDA je pozvala zemlje grupe "Prijatelji Sandžaka" i njihove predstavnike u Srbiji da pomognu građanima da prevaziđu postojeću tešku zdravstvenu i političku situaciju.

Predsedništvo SDA ocenilo je posle analize izbornih rezultata, da izbori nisu bili fer i demokratski, a građani su bili izloženi pritiscima od strane vladajućeg režima.

SDA je saopštila da je na ponovljenim parlamentarnim izborima u Sandžaku osvojila najveći broj glasova, i da će imati najmanje tri mandata u Narodnoj skupštini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati