Politika

[ Izvor: Beta ]

02. 07. 2020. 14:45 1

"Formiranje ujedinjene opozicije dobro, ali nije dovoljno"

Predsednik Dveri Boško Obradović saopštio je danas da pozdravlja formiranje ujedinjene srpske opozicije od svih političkih činilaca koji su bojkotovali izbore na svim nivoima, ali, prema njegovoj oceni, to nije dovoljno.

- U najširi opozicioni front za opstanak države potrebno je da uđu i ugledni intelektualci, javne ličnosti i svi građani koji su protiv aktuelne vlasti, pa i oni među dosadašnjim pristalicama vlasti koji vide kuda vodi ovaj put kojim je vlast krenula - naveo je Obradović u saopštenju.

On je dodao da nije vreme za bilo kakve političke podele i ideološke razmirice i da je potrebno ujedinjenje kompletne opozicione javnosti oko pritiska na vlast kako bi se došlo do prelazne, tehničke Vlade stručnjaka i potpuno novog Kriznog štaba koji bi se bavio zaustavljanjem daljeg širenja zarazne bolesti i saniranjem posledica po domaću privredu.

- Novi Krizni štab i nova, prelazna Vlada su pitanje spasa naroda i države. U ovoj prelaznoj Vladi treba da budu samo nestranački stručnjaci, bez bilo koga od lidera sadašnje vlasti i opozicije i njen zadatak, između ostalog, treba da bude oslobođenje medija i priprema uslova za slobodne i poštene izbore za devet meseci - dodaje Obradović.

Obradović je istakao da će na sutrašnjoj konferenciji za medije u Čačku predstaviti predlog "Sporazuma između vlasti i opozicije o prevazilaženju aktuelne političke krize u Srbiji".

- Bez novih i pravih pregovora između vlasti i ujedinjene srpske opozicije stvari će biti samo još gore i taj negativan scenario treba izbeći novim vanrednim izborima na svim nivoima, jer je neodrživa politička situacija da niti na jednom nivou parlamentarizma u Srbiji nema opozicije u skupštinama - naveo je Obradović.

On je ocenio da Srbija "klizi" u anarhiju i raspad države.

- Demokratija je umrla, izbori su laž do te mere da se ne zna ni prava izlaznost, a kamoli pravi rezultati, vlast lažira čak i broj novozaraženih i umrlih. Vlastodršcima i lekarima u Kriznom štabu više niko ne veruje niti bilo kome mogu biti autoritet. Građani su prepušteni sami sebi - naveo je Obradović u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati