Politika

[ Izvor: Beta ]

02. 07. 2020. 11:38 3

"Širi opozicioni front, bez onih koji su izašli na izbore"

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je za promenu vlasti neophodan širi opozicioni front od postojećeg, a da bi opozicija trebalo da se "pogleda u ogledalo" i "prizna sebi gde je grešila" i da u "ovoj formi" ne može da dobije dovoljno podrške za promene u zemlji.

- Sada smo daleko od situacije da pobedimo režim. Da bismo se sabrali na nešto što vredi više nego sada, moramo da poradimo na sebi. Postoji potencijal, građani su protiv vlasti, ali da bi bili za nas, potrebno nam je mnogo više iskrenosti i direktnog angažovanja sa građanima, kao i da ne šaljemo zbunjujuće poruke - rekao je Jeremić televiziji N1.

Jeremić je istakao da se Narodna stranka od svog osnivanja zalaže za jedinstven nastup opozicije i da će učestvovati i u širem opozicionom frontu.

- Neophodan je zajednički nastup na izborima pod minimalno fer i poštenim uslovima, da bismo bili u stanju da pokrijemo sva biračka mesta - a za to je potrebno oko 18.000 pouzdanih ljudi. To je u ovom trenutku misaona imenica za opoziciju. Ako ne budemo zajednički radili, izgubićemo izbore - rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da Savez za Srbiju nije prestao da postoji i da nema lomova, nego razgovora o novom angažovanju u formi koja će moći da dovede do promena u zemlji.

- Ne bi trebalo bežati od činjenice da u širem opozicionom krugu postoje velike ideološke i karakterne razlike. Nismo isti ljudi i nismo iste političke organizacije. Zato je neophodno da u narodnom periodu samostalno poradimo na jačanju svojih stranaka, kako bi sutra mogli da se saberemo na nešto vredno pažnje - rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da je stav Narodne stranke da u širokom frontu ima mesta za sve prave opozicione organizacije, odnosno one koje su bojkotovale izbore 21. juna.

Upitan o Pokretu slobodnih građana, Jeremić je odgovorio da je PSG izlaskom na izbore odlučio da bude na drugoj strani i "nije dobio to što je očekivao, ali da sada nema nazad".

- Govorim o rukovodstvu PSG-a, jer sam siguran da niko ko je glasao za PSG ne podržava režim Aleksandra Vučića. Ako bi se promenilo rukovodstvo pokreta, onda bismo mogli da razgovaramo sa njima, to je stav Narodne stranke - rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao i da gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ne bi trebalo da bude deo novog okupljanja opozicije, jer je učestvovao na "lažnim izborima".

Predsednik Narodne stranke je istakao da je ta stranka posvećena novoj politici i novom pristupu i da razgovara sa privatnim preduzetnicima o merama koje će predložiti javnosti u kontekstu novog žestokog talasa virusa korona.

- Mora se govoriti i o merama u zdravstvu, jer nam je neophodan novi početak. Tu pre svega mislim na novi Krizni štab, koji je svojim ponašanjem u poslednjih nekoliko nedelja dosta relativizovao ugled koji je stekao tokom prvog talasa epidemije - rekao je Jeremić.

- Pokazalo se da nema te struke, intelekta i talenta koji može da preživi zagrljaj sa ovom vlašću, jer ga pre ili kasnije vlast natera da taj svoj talenat i znanje zloupotrebi i postane njen pešak - dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da Narodna stranka želi da uredi državu po evropskim standardima kako ne bi bilo "takvih medveđih zagrljaja".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati