Politika

Direktno.rs

01. 07. 2020. 19:43 2

Na inicijativu SzS: Formiran zajednički opozicioni front

Na sastanku ujedinjene srpske opozicije u bojkotu izbora prihvaćena je inicijativa Saveza za Srbiju o formiranju šireg zajedničkog opozicionog fronta srpske opozicije od svih koji su bojkotovali izbore na svim nivoima.

- Nakon lažnih izbora došli smo u krajnje nedemokratsko stanje da opozicije nema niti na jednom parlamentarnom nivou, od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnog. Istovremeno, izražena je zabrinutost zbog alarmantnog stanja u vezi sa novim talasom zaraze koji se širi Srbijom zbog neodgovornog ponašanja vlasti i lažiranja broja novozaraženih i umrlih zarad nasilnog sprovođenja izbora - navodi se u saopštenju srpske opozicije.


Kada bi bilo odgovornosti prema opštem dobru, navodi se, hitno bi došlo do formiranja prelazne, tehničke Vlade stručnjaka koja bi zaustavila nagomilane opasnosti po zdravlje građana i dalje urušavanje ekonomije.

- Ta Vlada bi trebalo da obnovi rad nezavisnih državnih institucija i formira novi Krizni stručni štab jer je sadašnji izgubio svaki kredibilitet i poverenje građana. Ovo je jedini način da se prevaziđe postojeća politička kriza i pripreme zaista slobodni i pošteni izbori, jer poslednji lažni izbori na svim nivoima moraju biti poništeni. To je potvrdio i Upravni sud na osnovu prigovora učesnika na izborima, što današnje ponovljene izbore čini dodatno besmislenim, na šta smo ukazivali i pre ovih lažnih izbora - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati