Politika

M. R.

25. 06. 2020. 16:38 25

ZLOUPOTREBA POLITIKE U PORODIČNE SVRHE "Andrej Vučić je siva eminencija"

Vest da je Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zajedno sa delegacijom Srbije bio na Vojnoj paradi u Moskvi, pokrenula je pitanje u kom svojstvu se predsednikov brat, inače zaposlen u Zavodu za izradu novčanica našao čak u neposrednoj blizini ruskog predsednika Vladimira Putina?

Pitanja koja prilično zanimaju srpsku javnost:

1. U kom svojstvu je Andrej Vučić bio u Moskvi?

2. Otkud Andrej Vučić u državnoj delegaciji?

3. Kakve veze Andrej Vučić ima sa srpskom diplomatijom?

Ova pitanja Direktno.rs je poslao Vladi Srbije, ali i savetnici za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića - Suzani Vasiljević, u nadi da će, kako nama, tako i srpskoj javnosti razrešiti dilemu i objasniti kako se predsednikov brat našao u Moskvi na paradi? Međutim, do objavljivanja ovog teksta odgovori nisu stigli.

Spoljnopolitički analitičar i novinar Boško Jakšić za Direktno.rs kaže da ovo nije prvi put, već, koliko je njemu poznato, Andrej Vučić koristi priliku kada njegov brat ide Moskvu, da ide i on, nekim poslovnim kanalima, ne bi li utvrdio ili učvrstio svoje biznis veze, što on ima apsolutno pravo kao poslovni čovek.

- Međutim, ključna stvar je da on, kao bilo kakav poslovni čovek, ne bi mogao da dobije mesto na centralnoj tribini na Crvenom trgu, prema tome, on je uveden kao zvanični član delegacije. Andrej Vučić ni na koji način, porodičnim vezama, ne može da zasluži status zvaničnog člana delegacije, još manje najverovatnije da putuje Vladinim avionom. Potpuno je jasno da se radi o zloupotrebi politike u porodične svrhe - rekao je Jakšić.

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković za Direktno.rs ističe da je prisustvo Andreja Vučića na paradi u Moskvi očit dokaz onoga što on već neko vreme tvrdi o njegovoj ulozi u političkom životu zemlje.

 - Formalno, Andrej Vučić je radnik kovnice novca i član SNS-a. Neformalno, a suštinski, on je siva eminencija SNS-a, gospodar Vojvodine, stvarni gradonačelnik Novog Sada i, najvažnije, šef organizovanog kriminala u Novom Sadu. Užasna je blamaža za državu i sramotno narušavanje protokola činjenica da je Aleksandar Vučić u zvaničnu delegaciju uvrstio svog rođenog brata. Tako je Andrej Vučić iz manje vidljivog dela politike prešao u vidljiviji deo. Ono što je skrivao - sada se pokazuje - kaže Novaković, a zatim dodaje:

- Ovim je formalizovano ono što se već dugo zna: on je drugi čovek države i najvažniji član organizovane kriminalne grupe koju predvodi Aleksandar Vučić. Ako smo do sada bili u bilo kakvoj nedoumici ovim činom je otklonjena svaka sumnja. Srbiji je upućena poruka ko je potencijalni naslednik Aleksandra Vučića. Srbija je dobila svog Raula Kastra - naglasio je Novaković.

Odgovore na pitanja od Vlade i Suzane Vasiljević, naravno, nismo dobili do objavljivanja teksta. Zato i dodajemo četvrto pitanje: Ko je snosio troškove puta i smeštaj Andreja Vučića u Moskvi?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati