Politika

Direktno.rs

24. 06. 2020. 16:35 3

"Ako su lažirali broj umrlih, šta su tek radili na izborima?"

"Na pitanje šta će biti dan posle bojkota konačno imamo odgovor – biće novi talas koronavirusa. Samo u jednoj bolnici u Novom Pazaru obolelo je 60 zdravstvenih radnika. Oni nisu mogli da postanu zaraženi u jednom danu posle izbora. Očito je da je vlast krila rezultate testiranja i glumila da je sve u redu kako bi ovi zdravstveno nebezbedni izbori bili, ipak, održani. Vlast je sebi dozvolila i da lažira informacije ne samo o broju novozaraženih, već i o broju umrlih i sve to uz sramno ćutanje lekara iz Kriznog štaba. Ako su lažirali smrtnost od zaraze – šta su onda tek radili na lažnim izborima u nedelju?", pita lider pokreta Dveri Boško Obradović.

Obradović je odbacio podatke da je izlaznost bila veća od 50 odsto, kako su to naveli iz Srpske napredne stranke, već da je izlaztnost bila manja.

- Izlaznost na lažnim izborima u Srbiji nije bila veća od 42%, dok u Beogradu i drugim većim gradovima poput Čačka nije prešla 35%. Sve preko toga su ubačeni birački listići u poslednjih nekoliko sati dok su biračka mesta bila potpuno prazna i kada je vlast shvatila da je bojkot uspeo. Takav slučaj je i u Čačku, gde je do 16 časova glasalo samo 27% birača, da bi onda u poslednja četiri sata naprasno izašlo još 18% birača, što je 4,5% po satu. Ovo je apsolutno nemoguće ni na izborima na kojima svi učestvuju, a kamoli na ovim koje je bojkotovala kompletna opozicija u našem gradu i u kojima je vlast sve svoje birače izvela još pre podne. Ko je onda mogao da izađe i glasa u ovako velikom broju u poslednjim satima? Ovakav izborni kriminal i lažiranje izlaznosti ne bi bilo moguće bez lažne opozicije koja je učestvovala na izborima i čiji članovi biračkih odbora su dozvolili ovu izbornu krađu. Zauzvrat, dobili su od vlasti podršku da svi pređu cenzus i nađu se u lažnoj novoj gradskoj skupštini u Čačku.

Obradović je naveo da vlast nije dirala opoziciju koja je izlazila na izbore, ali se jeste obračunavala sa opozicijom koja je odlučila da bojkotuje izbore.

- Za to vreme dok besprekorno sarađuje sa lažnom opozicijom, vlast politički progoni pravu opoziciju. Preko 10 građana Čačka, među kojima i nekoliko bivših odbornika Srpskog porketa Dveri, dobili su prekršajne prijave zbog učešća na protestu protiv vlasti za vreme policijskog časa. Uz 15 prekršajnih prijava koje su članovi Dveri dobili nakon protesta ispred Narodne skupštine u Beogradu, kao i istrage koja se vodi protiv nas četvorice u Tužilaštvu, to vam jasno govori koga vlast doživljava kao najozbiljniju opoziciju i kako se obračunava sa nama - rekao je Obradović i zaključio:

- Ovakvo nedemokratsko stanje u Srbiji, gde ni na jednom nivou države, od republičkog preko pokrajinskog do lokalnog, u parlamentima nema opozicije, apsolutno je neodrživo. Jedino rešenje za ovu političku krizu su novi izbori na svim nivoima, ali po novim pravilima koja bi obezbedila da ti izbori budu slobodni i pošteni. To može omogućiti samo prelazna tehnička vlada koja bi oslobodila medije i sprečila funkcionersku kampanju vlasti, a onda za devet meseci pripremila prave demokratske izbore. I to je odgovor na pitanje šta posle bojkota - novi izbori na kojima će pasti vlast koja je žrtvovala zdravlje građana zarad održavanja nedemokratskih i protivustavnih izbora koji su označili kraj višestranačke demokratije u Srbiji - istakao je Obradović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati