Politika

S. Petrović

05. 06. 2020. 20:14 9

Gradonačelnik Leskovca - momak za sve!

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ugostio je generalnog sekretara predsednika Srbije Nikolu Selakovića. Oni su najpre obišli sedište SNS-a, a potom su se obratili članovima stranke nekadašnjoj sportskoj hali "Plavi paviljon". Poznat po svom "nemirnom duhu" i potencijalu da uvek ostavi utisak, Cvetanović je i ovoga puta bio na visini zadatka: sačekao je gosta u majici sa sloganom "SNS za našu decu", trenerkama i patikama. Nešto nalik Zoranu Babiću dok daje poslednji atom sebe na teniskom terenu.

Cvetanović je tom prilikom istakao da je "hrabra i obrazovana Srbija uz SNS", kao i da je šest lekara i pet medicinskih sestara koji su kandidati za odbornike u Skupštini grada radilo u kovid bolnici. Sasvim nesvesno, gradonačelnik one koji nisu preterano obrazovani ili one manje hrabre - stavlja u negativan kontekst.

- U ovoj borbi pokazali smo da je čitav naš sistem spreman da odgovori na izazove sa kojima se nisu izborile ni najveće sile u Evropi. Time smo pokazali da sav trud koji naš predsednik i mi kao deo njegovog tima koji istrajno pokušavamo da ga pratimo nije uzaludan - istakao je Cvetanović, očigledno dovodeći u vezu stranačku pripadnost sa radom u kovid bolnici, ali i što je gore - prikazivajući predsednika kao najzaslužnijeg za pobedu nad epidemijom koja još uvek traje?!

Nikola Selaković se u svom obraćanju fokusirao na razliku između ovogodišnjih i minulih izbora.

- Zašto su ovi izbori drugačiji? Drugačiji su po tome što su ovo prvi izbori na koje jedna stranka izlazi, ne sa praznom pričom, nego sa ozbiljnim rezultatima? - istakao je gost gradonačelnika Leskovca, ostavljajući ovom izjavom povod za pitanje: da li to znači da je SNS u svim dosadašnjim kampanjama kojih je, ruku na srce, bilo i suviše, izlazio sa praznom pričom?

Inače, gradonačelnik Leskovca je tipičan član SNS-a koji je u stranku prešao iz Srpske radikalne stranke i to dan kasnije nakon što mu je 28. decembra 2009. godine počeo mandat poslanika u Skupštini Srbije. Na mestu gradonačelnika Leskovca izabran je 2012, reizabran 2016, a očigledno ne planira da promeni trasu svog političkog delovanja. Umesto toga, radije bira da uštogljena odela menja za nekonvencionalne odevne kombinacije kojima, ako ništa, valjda treba da pokaže bliskost sa svima iz republičke vlasti, a to znači bliskost sa jednim - Aleksandrom Vučićem.

Kako su mediji prenosili, osuđivan je jer je pretukao jednu ženu, polomivši joj rebra, i ispalio metak u njenom pravcu. Poznat je i po piksli kojom je tukao gradskog većnika na podu. Dobio je i nagradu za džentlmena godine, kao i nagradu za najbolji dvorišni vrt, ali se takođe pohvalio starateljstvom nad štiglićem koji najlepše peva! Međutim, sudeći po leskovačkim pričama da je vlasnik dvocifrenog broja nekretnina, što nismo uspeli da proverimo na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije - ne izgleda da bi se omanulo ako se konstatuje da su u celoj toj priči nagrade manje bitne, ali dođu tek onako - da razmrdaju građane Leskovca.

U svojim medijskim nastupima često je pokušavao da stvori sliku obrazovanog i uglednog građanina koja je u više navrata izgledala komično i karikaturalno. Naročito kada se hvalio svojim obrazovanjem.

Pored "bogatog" obrazovanja, Cvetanović je znao da se pohvali i svojim preduzetničkim duhom, ali i činjenicom da je kao student medicine prodavao grožđe na leskovačkoj pijaci. A da i Cvetanović ima kriterijume prilikom izbora posla, svedoči činjenica da je napustio posao republičkog sanitarnog inspektora, "jer mu se nije dopao način kako se radilo". Ako ništa, makar mu se, na osnovu osam godina staža na poziciji "boga i batine" u Leskovcu, dopada način na koji radi Srpska napredna stranka.

Takođe, poznat je po tome da njegove rođendane slavi veliki broj ljudi, koji se iz godine u godinu organizuju u kupovini poklona, i pokazivanju ljubavi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati