Politika

[ Izvor: Mediji ]

03. 06. 2020. 15:35 0

Brnabić: Priština da odustane od populizma

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se nada da će nova Vlada u Prištini biti odgovorna pre svega prema svojim građanima i da neće voditi populističku politiku.

Ona je tokom posete Merošini naglasila da vlasti u Prištini treba da počnu da razmišljaju šta mogu da urade u ekonomskom smislu da bi ljudi na Kosovu i Metohiji, ali i u čitavom regionu, mogli da žive bolje, da bude više radnih mesta, da plate budu veće i da bude više investitora, dodavši da je to moguće samo ako razgovaramo i a sarađujemo, i ako je situacija stabilna i mirna.

Brnabić je istakla da Vlada Srbije nastavlja investicije u infrastrukturne projekte, bez obzira na epidemiju koronavirusa, a posebno je naglasila značaj projekta "Autoputa mira", koji će povezati Niš sa lukom Drač u Albaniji.

Taj autoput imaće veliki značaj za ovaj region Srbije, jer prolazi pored Merošine, Prokuplja i Kuršumlije i ide do Pločnika, istakla je premijerka i dodala da će biti veoma značajan i za valorizaciju turističkih potencijala u ovom delu Srbije.

Posetu jugu Srbije premijerka je počela obilaskom fabrike Magna u Aleksincu, koja je nedavno počela sa radom i trenutno zapošljava 100 radnika. Ona je najavila da je plan da u drugoj fazi bude izgrađena još jedna hala, gde bi trebalo da bude zaposleno još 1.000 ljudi.

Prema njenim rečima, Magna planira da u Srbiji zaposli oko 3.000 radnika, a da je sada zaposleno oko 2.000. Brnabić je posebno naglasila da je Srbija, i pored pandemije koronavirusa, u prvom kvartalu zabeležila više investicija nego u istom periodu prošle godine.

Govoreći o epidemiji, premijerka je naglasila da je situacija pod kontrolom i da je sve manje zaraženih i da Srbija spada među zemlje koje rade najviše testova u Evropi. Premijerka je obišla i radove na rekonstrukciji sportskog kompleksa na Oblačinskom jezeru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati