Politika

Direktno.rs

30. 05. 2020. 09:47 6

"REM da odmah zabrani skandalozan spot Vučića"

Stranka slobode i pravde (SSP) zahteva od REM-a da u roku od 24 časa zakaže vanrednu sednicu na kojoj će zabraniti emitovanje skandaloznog predizbornog spota Srpske napredne stranke u kome  Aleksandar Vučić na šokantan način zloupotrebljava maloletnu devojčicu u političke svrhe, i na taj način svu decu u Srbiji dovodi u poziciju da postanu  njegove medijske žrtve - navodi se u saopštenju SSP.

- Ovaj predizborni spot je najgrublje kršenje Konvencije Ujedinjenih nacija  o pravima deteta, i Kodeksa   o zaštiti dece od političkih zloupotreba, i nezabeležen je u istoriji predizbornih kampanja u savremenom svetu. REM ima obavezu propisanu zakonom o elektronskim  medijima član 23, i Pravilnikom o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga (Službeni glasnik Republike Srbije 25/2015) da odmah zabrani emitovanje ovog spota, pre nego što nastupi još veća šteta od njegovog emitovanja, odnosno još veće uznemirenje dece i roditelja - navodi se u saopštenju. 

- Pozivamo sve državne institucije, novinarska udruženja, i organizacije za zaštitu prava dece da dignu glas protiv nezabeležene zloupotrebe dece radi očuvanja nedemokratske vlasti jednog čoveka. Pozivamo, i misiju Evropske unije, i OEBS da se javno oglase, i osude ovu manipulaciju dece koja je samo još jedan dokaz da u Srbiji 21. juna nema nikakvih izbora već je to samo pozorišna predstava Vučićevog režima u kojoj su žrtve svi građani Srbije, pa čak i deca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati