Politika

[ Izvor: južnevesti.com ]

29. 05. 2020. 08:53 7

Sergej: Moramo da kidamo Vučića na lokalu

Bojkotaška opozicija misli da će srušiti Aleksandra Vučića iz jednog udarca, ali to se neće desiti, navodi za južnevesti predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović uz konstataciju da režim moraju “kidati parče po parče” i to najpre na lokalu. Za izborne uslove kaže da su loši, ali pita bojkotaše koliko života imaju i kada su postali toliko gadljivi na okolnosti, poređujući trenutnu situaciju sa Cerskom bitkom 1914. godine.

Odluka Pokreta slobodnih građana da izađe na izbore napravila glavno je iznenađenje i obrt u ovoj kampanji za izbore 21. juna, a Trifunović kaže da će se ona pokazati istorijskom.

- Vuk Jeremić je rekao treba da prođe najmanje jedan bojkot. Zapitao sam se koliko to mi života zapravo imamo i koliko bojkota treba da prođe da bi se nešto desilo - navodi Trifunović. 

Trifunović tvrdi da nije srušio jedinstvo opozicije već da se zalagao za jedinstven nastup kako bi rušenje Vučićevog režima počelo na lokalu, ali da se to nije desilo. PSG na izborima u Nišu planira da nastupi samostalno, a Trifunović objašnjava da nije želeo da se meša u odluke lokalnih odbora jer “voleti nekog znači dati mu slobodu”.

- Moramo da uđemo i da ga otkidamo na lokalu. Govorio sam hajdemo zajedno, hajde da mu uzmemo Niš, Novi Sad, Zaječar. Hajmo nešto da mu uzmemo - poziva Trifunović.

Nema iluzija o (ne)fer izbornim uslovima, kao ni o tome da može sada da pobedi na izborima, a izbornu atmosferu i opoziciju uporedio je sa okolnostima u kojima je bio vojvoda Stepa Stepanović i srpska vojska na Ceru 1914. pred bitku sa Austrougarskom. 

- Morate vi da se izborite za vašu slobodu, niko se neće izboriti za vašu slobodu. Da li su izbori sad gori, jesu. Ali, to isto su mogli da kažu Stepi Stepanoviću pred Cersku bitku 1914. Kad su to građani Srbije postali gadljivi na grozne izborne uslove, ne znam - pita se Trifunović.

Nema očekivanja ni od međunarodne zajednice da će “spašavati Srbiju”, uz dodatak da nindža kornjače neće doći.

- Očekujem da uđemo tamo sa nekim procentom i da mu kidamo parče po parče mesa. Opozicija koja je proglasila bojkot čeka da Vučić onemoći i da padne, da ga ubiju iz jednog udarca. To se desiti neće. Neće on za 5 godina reći - dosta sam se nakrao, aj sad dosta. Nema on izlaznu strategiju - kaže Trifunović.

Zato kaže da će vratiti dostojanstvo Skupštini, pogurati pad Vučića iz parlamenta, ali ne otkriva koju će taktiku koristiti u parlamentu.

Za ove izbore kaže da igraju čast i obraz, a ne ideologije, a za sebe kaže da je hrišćanin komunista pravoslavac. Više o tom šta Trifunović kaže o postojanju programa PSG, stanju lokalnih odbora, ali i o (ne)pristojnosti u politici, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati