Politika

[ Izvor: Beta ]

25. 05. 2020. 23:30 7

"Crna Gora zbog politike ne otvara granicu za Srbe"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je odluka vlasti Crne Gore da ne otvore granicu za državljane Srbije smešan i besmislen čin u čijoj su osnovi politički razlozi, ali da Beograd za sada neće upućivati protestnu notu Podgorici.

Komentarišući danas objavljenu odluku vlasti u Podgorici, Dačić je za Blic rekao da vlast crnogorskog predsednika Mila Đukanovića "namerno nije stavila Srbiju na listu država čiji građani mogu slobodno da uđu na prostor Crne Gore".

- Mi smo doneli odluku o otvaranju granica i građani Crne Gore mogu nesmetano da uđu u Srbiju bez problema i ograničenja. To je odnos Srbije, a eto kakav je odnos Crne Gore. Oni sve gledaju kroz problem koji imaju sa Srpskom pravoslavnom crkvom, odnosno Mitropolijom i što se toliko naroda deklariše kao Srbi ili vernici SPC. Očito imaju problem sa srpskim narodom - kazao je Dačić.

On je naveo da su posledice te odluke direktno i isključivo štetne po građane Crne Gore i ocenio da je crnogorska vlast zapravo rekla da toj zemlji nisu potrebni turisti iz Srbije.

- A koje će onda turiste imati? Crnogorska vlast je time poslala i poruku gde treba da idu naši građani kao turisti i gde da ostave svoje pare. Ne znam šta građani Crne Gore o svemu ovome misle, posebno oni na primorju - rekao je Dačić.

On je dodao da Srbija, "i posle ovog smešnog poteza vlasti u Podgorici" ostaje pri odluci da građani Crne Gore mogu da uđu u Srbiju.

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je danas da će ta zemlja prvih dana juna otvoriti granice prema onim zemljama koje budu ispunjavale epidemiološke kriterijume Instituta za javno zdravlje, odnosno u kojima je broj zaraženih korona virusom 25 na 100.000 stanovnika.

- Prve zemlje su Hrvatska, Slovenija, Austrija, Nemačka, Mađarska, Albanija, Grčka - rekao je Marković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati