Politika

[ Izvor: Beta ]

21. 05. 2020. 09:00 1

Lutovac: Vučićeva grupa želi da uzurpira DS

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da će na sednici Glavnog odbora te stranke 31. maja, kao što je uobičajeno, podneti izveštaj o radu, baš kao i predsednik Izvršnog odbora, i da će se razmatrati sve aktuelne političke teme i pravci daljeg delovanja.

- Suštinsko pitanje da li želimo da budemo opozicija (Aleksandru) Vučiću ili njegov saučesnik. Hoćemo li da budemo oštra opozicije autokratiji ili njegov satelit, takozvana konstruktivna opozicija? Da li ćemo da budemo u službi građana ili ćemo da sledimo sopstvene sitne interese - rekao je Lutovac, za novi broj Nedeljnika.

- Otkako je ovo rukovodstvo dobilo poverenje članstva za vođenje stranke, postoji nerekidno opstruisanje unutar stranke, i to pre svega od onih koji su svoju alternativnu platformu formulisali ovako: Vućić je preuzeo našu politiku i ne treba da joj se suprotsavljamo - kazao je Lutovac.

"Drugim rečima", kako je nastavio, "trebalo bi da ga podržimo u sprovođenju takve politike".

- Na stranu što to nije tačno, izgovor za saradnju sa Vučićem je ponižavajući. Autokrata sprovodi politiku koja nas je od nekonsolidovane demokratije dovela do hibridnog režima, koja nas je udaljila od evropskih i opštih civilizacijskih vrednosti - naglasio je Lutovac.

On je rekao i da nikad nije tvrdio da su svi koji su potpisali zahtev za hitno zasedanje sednice (Glavnog odbora DS za 17. maj) „deo zavere“.

- Naprotiv, smatram da je većina medju onima koji su potpisali imali časne namere. Ali je jasno da postoji neformalna grupa koja u saradnji sa režimom pokušava da preotme stranku i okrene je prikrivenoj ili otvorenoj saradnji sa Aleksandrom Vučićem - rekao je Lutovac.

Govoreći o bojkotu izbora, on je naveo da „izlazak na izbore koji nisu ni slobodni ni pošteni, donosi pristajanje da budemo neslobodni, potčinjeni, da prihvatamo bezakonje, pljačke i ucene kao nešto normalno“ i da je „bojkot otpor svemu tome“.

On je ocenio da je „bojkot nepristajanje na gaženje dostojanstva, na legalizaciju otimačine, ponižavanje i prevaru“.

- Ako budemo solidarni i odlučni, napravićemo prvi korak ka stvaranju normalnog društva i države. To je smisao bojkota - rekao je Lutovac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati