Politika

Direktno.rs

11. 05. 2020. 14:38 6

Kladionice: Brnabić premijerka, Kisić ministarka, a Nole?

Budući da se bliže parlamentarni izbori u Srbiji, kladionice su već objavile kvote ko bi u novom sastavu Vlade mogao da bude predsednik iste, a ko bi mogao da bude ministar. Zanimljivo je da je na listi kandidata za premijera prednost data Vučeviću ispred Nedimovića, dok recimo veće šanse da uđe u Vladu ima Darija Kisić Tepavčević od Zorane Mihajlović.

Novak Đoković, Lazar Ristovski, Svetislav Goncić, Baka Prase, Nenad Jezdić i Ivan Ivanović imaju podjednaku šansu da postanu predsednici Vlade Srbije. Kvota na njih je 5.000, što ni nisu neke šanse. Međutim, zanimljivo je samo rangiranje ovih ljudi.

Nešto veće šanse ima Zvezdan Terzić (1.000), potom Nebojša Zelenović, Ivan Tasovac i Vojislav Šešelj (500). Lestvicu iznad njih u rangiranju je Željko Mitrović sa 120 kvotom. Kvota na Gorana Vesića je 45, što ga stavlja ispred svih do sada pomenutih.

Najveće šanse za budućeg premijera date su Ani Brnabić 1.50, potom Milošu Vučeviću 2.5, tek onda nosiocu liste SNS Branislavu Nedimoviću 3, te Siniši Malom 5.

Kladionice kažu da je Darija Kisić Tepavčević već viđena za ministarku u novoj Vladi. Kvota na nju 1.50, što je znatno manje od ostalih članova kriznog štaba - Predraga Kona (10), Srđe Jankovića (11), Gorana Stevanovića (11), Mijomira Pelemiša (31) i Branislava Tiodorovića (75). Ministarsko mesto bi pre svih njih, a iza Kisić Tepavčević mogao da dobije Branimir Nestorović sa kvotom 5.

Branko Ružić 1.30, Jadranka Joksimović 1.40, Mladen Šarčević 1.75, Aleksandar Antić 1.10, Rasim Ljajić 1.10, Zorana Mihajlović 1.70, Ivica Dačić 1.05, Milan Krkobabić 1.05, Siniša Mali 1.01, Slavica Đukić Dejanović 1.30.

Kladionice veće šanse daju Nebojši Zelenoviću da ostane bez stolice gradonačelnika Šapca, nego da bude reizabran, 2.40:1.40. Saša Paunović je u nešto povoljnijem položaju u izboru za predsednika opštine Paraćin, 1.90:1.70.

Kada je u pitanju granica na klađenje povodom procenta glasova, kladionice predviđaju sledeće: PSG 4 odsto, SRS 4,01, SPS 13,75, SNS 61,01, dok je granica za izlaznost 52,5.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati