Politika

Direktno.rs

06. 05. 2020. 10:35 18

Obradović uneo bunt pobede i slobode u Skupštinu

Skupština Srbije počela je danas da razmatra Predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja koji je podnela Vlada Srbije, a poslanik i lider Dveri Boško Obradović ušao je sa pištaljkom u salu kao znak pobune građana "bukom protiv diktature" i kako bi na taj način uneo malo slobode i građanskog duha u parlament.

Sednica je, međutim, ubzo prekinuta zbog neodobravanja Obradovićevog poteza, kako verovatno veliki broj građana Srbije ne bi čuo simulaciju građanske pobune koja je već nedelju dana na snazi, duvanjem u pištaljke i lupanjem u šerpe sa balkona.

Predsednik Dveri je performans načinio u znak borbe za slobodu, a predsednica parlamenta Maja Gojković je zbog toga odredila pauzu od 10 minuta, i naložila isključenje Obradovića iz sale.

Obezbeđenje je potom reagovalo i udaljilo jednoj od lidera Saveza za Srbiju.

"Nastaviću s pobunom! Vojsko, policijo, pobunite se!"

- Nastaviću sa pobunom svuda i na svakom mestu, gde očekuju i gde ne očekuju, neću odustati dok se ne sruši ova vlast - rekao je Obradović kasnije na konferenciji za novinare u holu Skupštine.

Kako je rekao, osećao je obavezu da uđe u salu za sednice i javno se pobuni, zbog svih onih građana koji se ne plaše vlasti.

- Šta je nama drugo ostalo nego pobuna, nego borba protiv ovog korumpiranog sistema, nego svenarodni ustanak protiv jedne nenormalne vlasti koja ne sme više ni dan da traje - rekao je Obradović.

On je rekao da zato poziva na pobunu, da "poziva svakog čoveka na njegov lično čin pobune, na njegovom radnom mestu, kod njegove kuće, na ulici".

Posebno je pozvao, kako je rekao, novinare sa javnog medijskog servisa - Radio televizije Srbije da "prekinu emitovanje svojih lažnih vesti i pobune se protiv svojih korumpiranih direktora i urednika".

On je pozvao "policiju da se pobuni da ne trpe da im kriminalni klan Nebojše Stefanovića bude na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova".

- Časni oficiri i patriote kako možete da trpite da vam Aleksandar Vulin bude ministar odbrane. Časni predstavnici BIA kako možete da trpite da vas zloupotrebljavaju za partijske svrhe Srpske napredne stranke - rekao je Obradović.

Kako je kazao, "pobunite se i vi - iz BIA, policije, vojske da zaustavimo ovo zlo, da zaustavimo ovu atmosferu građanskog rata koju svaki dan kreiraju iz vladajućeg režima, da zaustavimo ove laži i lopovluke, ovo što nam rade osam godina".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati