Politika

Direktno.rs

03. 05. 2020. 17:12 1

"SPS poslednja ima pravo da kritikuje građane koji protestuju"

"Socijalistička partija Srbije, kojoj je ugodno ma ko joj bio politički partner samo da je na vlasti, poslednja ima pravo da kritikuje građane koji protestuju svako veče u 20.05 protiv tiranije ili Srpski pokret Dveri za protest u Čačku u cilju odbrane Ustava i vladavine zakona", navodi se u saopštenju pokreta Dveri.

Podsećaju iz Dveri koliko je Socijalistička partija Srbije provela vremena na vlasti.

- Podsećamo da je SPS na vlasti 27 od poslednjih 30 godina, a da je za to vreme, nekada Jugoslavija, a danas Srbija bivala teritorijalno sve manja, a građani sve siromašniji. Naravno, funkcioneri SPS su istovremeno postajali sve bogatiji. Iza njih je nebrojano mnogo skandala i afera, a dve najpoznatije su vezane za sadašnjeg predsednika SPS-a Ivicu Dačića – "Koferče" i "Banana".

Dveri navode da je to jedan od razloga zbog čega "čelni ljudi Socijalističke partije Srbije nemaju pravo nikoga da kritikuju".

- Zbog svega ovoga, SPS i njihovi funkcioneri nemaju pravo da bilo koga kritikuju, a ponajmanje građane Srbije koji se bore protiv diktature njihovog koalicionog partnera Aleksandra Vučića. Ta crveno-crna, socijalističko-radikalska (naprednjačka) kombinacija je jednom već upropastila Srbiju i ne smemo im dozvoliti da to ponovo učine - ističe se u saopštenju Dveri i zaključuje se:

- Stavljanje Srpskog pokreta Dveri u kontekst novog DOS-a je besmislica, ali strah SPS od nadolazeće pravde je opravdan. Ono što je sigurno da Dveri neće dozvoliti da se ponovi jedna od najkrupnijih grešaka DOS-a, a to je da je 2000. godine izostala lustracija i donošenje zakona o ispitivanju porekla imovine svih političara i tajkuna. Po padu ove vlasti, ove dve ključne političke promene neće izostati i identični akteri srpske političke scene iz devedesetih - Vučić i Dačić - će odgovarati po zakonu za sve kriminalne i koruptivne radnje SNS i SPS - poručuju Dveri.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati