Politika

Direktno.rs

28. 04. 2020. 16:41 14

Brnabić Šešelju: Ne budi kao Đilas koji je pozivao na ubijanje penzionera!

Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je u Skupštini lideru radikala Vojislavu Šešelju, koji je tražio da vanredno stanje bude ukinuto 3. maja poručila da ne bude kao predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Šešelj je pitao ko je procenio da Skupština ne može da se sastane, kada poslanici nisu ni pozvani, i podsetio predsednicu Skupštine da je ona "u vreme bombardovanja kad su srušeni mostovi vojnom skelom išla na sednicu Skupštine, pod bombama", pa da se i ovog puta moglo zasedati i niko ne bi mogao da kaže da prekršen Ustav.

- Gde vam je jedan dokaz da Skupština nije mogla da se satane. Vlada je donela odluku o zabrani okupljanja više od 50 ljudi, šta nas briga, ne može Vlada koja nam podređena da bude nadređena i da ona spreči skupštinu, jer mi nismo građani, mi smo poslanici, mi nosimo suverenu vlast, a ne vlada ni predsednik ni sudska vlast, narodni suverenitet se kroz nas iskazuje - rekao je Šešelj.

On je dodao da će amandmanom zatražiti da se 3. maja ukine vanredno stanje, a zadrži vanredna situacija, kao i da najstarije sugrađane treba pustiti da izlaze na sunce uz izbegavanje kontakata.

A onda je lideru radikala odgovorila premijerka Srbije Ana Brnabić, koja ga je pozvala "da ne bude kao Dragan Đilas koji je pozivao penzionere da izađu napolje" uz ocenu da bi ih to u tom trenutku koštalo života. 

- Sve bi to išlo na našu dušu. Mozda je vama lako da kažete, kao i nekim drugim opozicionarima koji pozivaju penzionere da izađu, jer niste odgovorni. Nemojte kao (Dragan) Ðilas da pozivate penzionere da izlaze. Još kažu, nemamo potvrdu struke, ali dobro zvuči. Politički populizam ne da ne zvuči dobro, nego će ljude koštati života - rekla je ona.

Šešelj je replicirao da kao narodni poslanik ima pravo da se meša u rad svih državnih organa pa i Ustavnog suda, i da je taj sud do sada već trebalo da se izjasni.

 

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao sve političke aktere na razgovor o tome šta raditi sa izborima, i upitala gde su danas ljudi koji kažu da je najveća smrtnost u Srbiji.

- To kaže čovek koji je bio predsednik ove zemlje u dva mandata. Ne postoji nijedna jedina brojka koja može da potvrdi tu sumnju. Zašto to govorite? Da srušite vladu na mrtvim ljudima - upitala je Brnabić.

- Nek nam u Skupštini, pred građanima, kažu šta nam zameraju, šta je moglo da bude bolje, da pred građanima možemo da im odgovorimo. A, ne da nas napadaju na društvenim mrežama, u situacijama kada imamo više mrtvih tokom dana... a onda ne dođu da isto to kažu pred svima i da čuju naš odgovor. Ne vidim kako sa tim ljudima možemo da razgovaramo i postignemo bilo kakav dogovor - rekla je Brnabić i dodala da je Vučić napravio dogovor sa ljudima koji poštuju osnovne demokratske principe, a to su skupština i izbori, na kojima građani kažu ko će doći na vlast, a ne "oni koji sami odluče o tome ko će da bude prelazna vlast i kako će oni da dele resore, iako nemaju ni jedan odsto podrške građana".

Brnabić je rekla i da se parlament sastao čim se ispunio minimum uslova i kada je virus krenuo silaznom putanjom. Ona je zamerila delu opozicije što ne učestvuje u zasedanju pošto su, kako je rekla "dva meseca kritikovali zašto nema zasedanja, a nemaju nameru da budu u njoj".

- Da li je Ustav prekršen, neka Ustavni sud odluči, ne mešajte im se u nadležnost - rekla je Brnabić i dodala da ja uverena da Ustav nije prekršen.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati