Politika

Direktno.rs

14. 04. 2020. 18:06 1

"Neljudski pokušaj tužilaštva da Jovanu vrati u zatvor"

"Apelujem na sud u Zrenjaninu da potvrdi odluku sudija iz Kikinde i da zaustavi progon koji se nad Jovanom vrši", rekao je danas predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, povodom podnešene žalbe kikindskog tužilaštva nad odlukom suda da Jovana Popović bude puštena.

Ovo je žalba koju je tužilaštvo iz Kikinde podnelo da bi ponovo utamničili Jovanu Popović. Ovu žalbu je potpisala zamenica tužioca Smiljka Radlović. Ovom žalbom se traži od suda u Zrenjaninu da vrati Jovanu u "Zabelu", pritvor gde je bila 20 dana, zbog dela koje nije ni načinila, zbog dela kršenja izolacije, iako je ušla iz Crne Gore, kad joj niko na to nije skrenuo pažnju, niti obavestio, iako u Crnoj Gori tada nije ni bilo virusa - rekao je on.Đilas je istakao da je Jovana 20 dana provela u zatvoru i da je iz njega izašla, jer je prošlo 28 dana koliko traje mera izolacije, kao i da ne može da ponovi to delo.

- Tužilaštvo u Kikindi, bez imalo pravnog znanja, humanosti, ljudskosti, da li po nečijem nalogu ili da se nekome dodvori, gospođa Radlović traži za ovo dete da opet ide u zatvor. Ona u žalbi kaže da nema veze što je prošlo 28 dana, delo može da se ponovi, a da možda može i da prekrši policijski čas. A što bi se kršio - pita se on.Predsednik SSP je istakao da se ovi postupci više ne smeju ponavljati.

- Gospođo Radlović i svi vi Radlovići, morate da znate da će sve ovo proći i da će se jednog dana neka nezavisna komisija baviti ovim što ste sve vreme radili, koga ste sve slali u zatvor i koga ste puštali iz tog zatvora - zaključio je Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati