Politika

[ Izvor: Beta ]

06. 04. 2020. 07:56 9

"Vučić vodi najbrutalniju kampanju"

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da se uporedo sa borbom protiv koronavirusa i "pod plaštom" te borbe, "sprovodi najbrutalnija funkcionerska kampanja u novijoj istoriji Srbije".

Vučić više nije samo čovek iznad svih zakona i institucija, nego i specijalni vaspitač nacije koji se u svakodnevnim orvelovskim obraćanjima lično bavi svakim detaljem, sve odluke zavise od njegove dobre volje, sva pomoć koja dolazi je zbog njegovih ličnih kontakta i tako dalje", rekao je Tadić, nekadašnji predsednik Srbije, za današnje izdanje lista Danas.

Kako je rekao, "time se stvara lažni utisak da od njega lično zavisi život i smrt svakog čoveka Srbiji i da bi svi koji prežive trebalo njemu lično da budu zahvalni".

Tadić je rekao i da je očigledno da su "određeni lekari selektovani da zapravo budu medijski lekari i javni podržavaoci ove vlasti".- Tako smo došli ne samo u komičnu, već i opasnu situaciju, da lekari koji se obraćaju javnosti sve više postaju političari, a Vučić sve više preuzima ulogu lekara. Ne bi me čudilo da posle ovog medijskog izleta u medicinu, njegovi najfanatičniji sledbenici krenu da mu se obraćaju sa zahtevom da im prepisuje recepte - rekao je Tadić.

Kako je rekao, ne može se imati potpuno poverenje u lekare koji upućuju kritike građanima, a nijednu kritiku vlasti koja je ismeva virus u vreme kada su i zaraženi svi ovi građani.- Kao što sam smatrao da je bilo potrebno da i pre donošenja odluke o bojkotu svi zajedno tu odluku prodiskutujemo u svim njenim aspektima i da izađemo istovremeno sa jedinstvenim stavom, tako i sada smatram da bi, s obzirom na novonastalu situaciju i ponašanje vlasti tokom ove krize, bilo odgovorno da svi zajedno prodiskutujemo odluku o bojkotu - rekao je Tadić na pitanje o izborima.

Ocenio je da razvoj događaja može biti takav da opozicija proceni da ima čak još jače razloge za bojkot, ali i da jedino odgovorna i adekvatna odluka bude odustajanje od bojkota.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati