Politika

[ Izvor: Beta ]

03. 04. 2020. 11:30 1

"Vučićeva obraćanja unose strah među građane"

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da svakodnevna obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića unose nervozu i strah među građane i da se tako ne ponaša nijedan predsednik bilo koje uređene demokratske države.

- Svakodnevno obraćanje predsednika ne unosi spokoj i mir među građane, nego upravo obrnuto - učestalost njegovog pojavljivanja i način na koji se obraća unose nerozu i strah. Otuda je sasvim logično da se pojavila ova peticija da umesto Vučića govore stručnjaci - lekari - rekao je Lutovac za list Danas.

On je ocenio da su Vučićevi nastupi maratonska obraćanja koja priliče autokratama i diktatorima, a ne predsednicima demokratskih država.

- Posle svakog od tih obraćanja može se izvući par korisnih informacija koje bi mogle stati u nekoliko rečenica. Te rečenice bi trebalo da izgovori neko drugi, na sasvim drugačiji način. Ovako ostaje slika i ton gole propagande. On se svađa sa zamišljenim protivnikom, sa opozicijom, sa građanima, spoljnim i unutarašnjim neprijateljima, moli, preklinje, bori se kao lav, viče, smeje se, ne spava, brine za narod - dodao je on.

Lutovac je rekao da bi neko dobio par korisnih informacija, mora da sluša "patetične tirade, primitivnu političku kampanju, bez trunke dostojanstva i populistički kič najgore vrste".

Lider DS je ocenio da se sam nameće zaključak da vlast uvođenjem drastičnih mera ispravlja greške načinjene na početku epidemije.

- Ležernost s početka pandemije se pokušava kompenzovati drastičnom "revnošću" u ovoj fazi. Tipičan primer ponašanja kockara koji pokušava da se vadi hazarderskom igrom na sve ili ništa.

Prema njegovoj oceni, sve što radi Vučić u vreme pandemijske krize predstavlja deo izborne kampanje.

- Na početku krize, on je demonstrirao svoju političku snagu prikupljanjem potpisa za svoju listu, dovodivši u opasnost sve te ljude koji su se zbijali na malom prostoru, umanjivao je značaj opasnosti koronavirusa, pa je posle govorio da bi se izbori mnogli odložiti najviše za nedelju-dve. Sve što je radio i što sada radi ima i te kakve veze sa izborima i rejtingom - rekao je Lutovac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati