Politika

[ Izvor: Beta ]

02. 04. 2020. 10:07 2

"Vučiću, hitno pusti novinarku i prestani sa zastrašivanjem"

Iz Saveza za Srbiju poručuju da najoštrije protestuju zbog hapšenja i zadržavanja Ane Lalić, novinarke portala "Nova S" i da "traže njeno momentalno puštanje".

- Ovo noćno hapšenje i zadržavanje novinarke pokazuje pravu nameru režima Aleksandra Vučića da se umesto sa ozbiljnim suočavanjem sa epidemijom koronavirusa obračuna sa preostalim slobodnim novinarima. Sada je vidljivo da je tome trebalo da posluži i "centralizovano" obaveštavanje, nakon čijeg uvođenja nemamo uopšte sliku šta se u Srbiji dešava sa epidemijom koronavirusa - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se hitno zahteva puštanje novinarke iz pritvora.

- Od Aleksandra Vučića tražimo hitno puštanje novinarke iz pritvora i hitno obustavljane progona novinara i zastrašivanja građana. Ključni kreator uznemiravajućih vesti i panike jesu upravo Aleksandar Vučić i njegovi saradnici. Upravo je on govorio o tome da nam neće biti dovoljna mesta na grobljima, o stotinama hiljada mrtvih, 24-časovnom karantinu i zatvaranju prehrambenih prodavnica.

U saopštenju se još navodi da je tim Aleksandra Vučuća izazivao paniku SMS porukom, koju su građani dobili.

- Njegov tim je plasirao SMS poruku jednom delu građana o italijanskom i španskom scenariju. Niko od njih nije uhapšen već novinarka koja je sa srpskom javnošću podelila svoja saznanja o stanju u jednoj zdravstvenoj ustanovi - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati