Politika

[ Izvor: Beta ]

01. 04. 2020. 17:56 2

"Vlada nije nadležna da donese paket ekonomskih mera"

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je danas da paket mera pomoći privredi ne može da donese Vlada, već jedino Skupština Srbije i zatražio da se "paničari" sa vlasti "sklone u stranu".

- Budući da je uredbom Vlade Srbije ukinuta Narodna skupština i protivustavno uvedeno vanredno stanje, zaboravili smo i da postoji Skupština kao najvažnija državna institucija. Nijedan zakon, niti druga važnija državna odluka, ne može biti doneta bez potvrde Skupštine. To važi i za novi paket mera za podršku privredi i građanstvu - naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

On je dodao da je predloženi finansijski paket Vlade "zapravo jedan veliki rebalans budžeta" i dodao da je jedini ovlašćeni državni organ za donošenje takvih mera Skupština Srbije.

- Brojni parlamenti sveta su zasedali u prethodnim danima i usvajali svoja programska rešenja za saniranje negativnih ekonomskih posledica pandemije, ali to nije slučaj u Srbiji jer je izvršna vlast kod nas brutalno ukinula Parlament. Ovo je klasičan državni udar i krajnje nedemokratski akt kojim se produbljuje lični režim i diktatura u našoj zemlji - rekao je Obradović.

On je ocenio da je poruka vlasti koju su građani sinoć dobili putem SMS-a "uznemirujuća" i da je to nedopustiv način za komunikaciju sa javnošću, koji samo dodatno podiže paniku.

- Panika nam u ovom času nikako nije potrebna. Oni na vlasti koji su prešli put od najsmešnijeg virusa do policijskog časa od 24 sata dnevno treba da se povuku u stranu, a odnose sa javnošću prepuste stručnjacima - rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, nema razloga da veći broj doktora koji imaju mnogo posla "gubi vreme" na konferencije za medije, da je dovoljno da jedan od njih pruži sve potrebne informacije na jedan smiren i ozbiljan način.

Obradović je ocenio da će tako građani "steći imunitet na širenje panike" i neće biti uznemireni porukama vlasti više nego što je realna briga svakog građanina Srbije.

- U tom smislu, posebno je lekovito odsustvo predsednika Srpske napredne stranke koji spada u najveće paničare i kome treba zabraniti javno pojavljivanje u ovo vreme, bez obzira što znamo koliko mu je važna predizborna kampanja o kojoj jedino misli i čime se bavi čak i u ovim vanrednim okolnostima - kazao je Obradović.

On je pozvao građane da poštuju propisane mere fizičkog distanciranja i druge savete zdravstvenih radnika.

- Siguran sam da ćemo se izboriti sa ovom zaraznom bolešću - rekao je Obradović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati