Politika

[ Izvor: Beta ]

01. 04. 2020. 08:12 0

"Vlast zakasnila sa merama, narod nije ništa kriv"

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da je vlast zakasnila sa mnogim merama u sprečavanju širenja virusa korona i da su se mnoge drakonske mere mogle izbeći da se ranije reagovalo.

Kada je reč o uvođenju 24-časovnog policijskog časa, Jovanović smatra da bi "o takvim stvarima svaka vlada morala da sluša epidemiologe", kazao je Jovanović za list "Danas".

- Ukoliko se takve mere donesu, opozicija će pozvati građane da ih poštuju, mada imam bojazan da ne postoji plan kako u toj situaciji obezbediti građanima snabdevanje, medicinsku negu i psihološko savetovalište - rekao je Jovanović.

On je ocenio da je "šteta što predsednik nije iskoristio vanrednu situaciju da uključi opoziciju u krizne štabove i da izgradi konsenzus i jedinstvo oko ove najvažnije bitke". Jovanović je rekao da je vlast počinila niz grešaka i da je "ogromna šteta" počinjena već na prvom sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Kriznog štaba održanom 26. februara.

- Već tada su se morala zabraniti sva javna okupljanja i trebalo je početi sa besplatnom podelom maski i dezinfekcionih sredstava za građane. Umesto toga su se žene slale u šoping u Milano, a virus se poredio sa običnim gripom - naveo je Jovanović.

On je istakao da je opozicija predlagala zabranu javnih okupljanja, dok je predsednik organizovao masovni skup.

- Dok smo mi još 6. marta predlagali zabranu javnih okupljanja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 9. marta organizovao masovni skup u Valjevu, a pre toga prikupljanje potpisa za izbornu kampanju - rekao je Jovanović u intervjuu "Danasu".

Jovanović je podsetio je da je Savez za Srbiju još 8. marta zahtevao uvođenje vanredne situacije, a država je taj savet poslušala tek nedelju dana kasnije. Jovanović koji je i šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda kaže da je i sa bivšim gradonačelnikom Beograda i predsednikom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom 12. marta uputio Otvoreno pismo gradonačelniku Zoranu Radojičiću sa zahtevom da se zatvore sve škole, a Radojičić je to sutradan javno odbio.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati