Politika

[ Izvor: Beta ]

27. 03. 2020. 14:38 0

"Parlament u Srbiji jedini koji ne zaseda u Evropi"

Narodni poslanik Đorđe Vukadinović izjavio je danas da u velikoj meri ne osporava mere koje su uvedene u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa, ali da način na koji je uvedeno vanredno stanje nije u skladu sa Ustavom, kao i da "nezavisno od načina na koji je uvedeno vanredno stanje svaki poslanik ima obavezu da u granicama svojih moći vrši i obavlja kontrolnu funkciju izvršne vlasti".

Vukadinović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije apelovao da se što pre sazove Narodna skupština i naveo da "način na koji je vanredno stanje uvedeno nije u skladu sa Ustavom i zakonima, a nije u skladu ni sa evropskom i svetskom praksom".

- Ovo je jedini parlament koji ne radi i koji je suspendovan iako se širom Evrope i sveta uvode različite vanredne mere. Nigde od Bugarske do Strazbura parlament nije suspendovan. Sutra u Banjaluci zaseda parlament koji će da uvede vanredno stanje na teritoriji Republike Srpske. Pre neki dan zasedao je bugarski Parlament, samo srpski Parlament "snom mrtvijem spava" - rekao je Vukadinović.

On je naveo da smatra da to "nije ni normalno ni legalno stanje" i najavio je da će kao poslanik koji ima odgovornost kontrole izvršne vlasti, poštujući bezbednosne i zdravstvene mere, pokušati da obiđe centre za zbrinajvanje zaraženih koronavirusom na Beogradskom sajmu, Novom Sadu i u Nišu, "da se uveri u stanje koje tamo vlada".

On je najavio i da neće tražiti posebne dozvole "aušvajse i propusnice" da bi mogao da se kreće po teritoriji Srbije.

- Ne osporavam u velikoj meri ove mere, poštujem mere, ali nedopustivo je, skandalozno i ponižavajuće, ne samo za narodne poslanike, nego i za Parlament, da naš status bude ispod sekretara u timu (premijerke) Ane Brnabić ili nekoga iz ministarstava i da treba da tražimo neke posebne dozvole da bismo mogli da se krećemo po teritoriji Srbije - kazao je Vukadinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati