Politika

Direktno.rs

30. 07. 2020. 07:05 20

ČEKAMO 1. AVGUST Kad dođe Supermen iz Feketića svu koronu će rasterati

Aleksandar Vučić je 12. jula obećao da ćemo za 20 dana pobediti koronu! I to je garantovao! Tako je izjavio, a preneli svi mediji čiji je on glavni urednik. A takvih je u Srbiji 90 odsto. Čak i oni koji nisu pod njegovom kontrolom, a takvih je na prste jedne ruke... Čekamo taj 1. avgust, kao veliki dan pobede.

Nego, postoji u nezvaničnoj verziji jedne pesme "Riblje čorbe", benda koji je svirao na uho masi plaćenih pristalica SNS na mitingu u Beogradu, stih koji nije snimljen - nema većeg zabušanta od vrhovnog komandanta. Recitujući pesmu "Al Kapone", frontmen gorepomenutog vokalno instrumentalnog sastava otkrio je ovo Džoniju Štuliću, a 30 godina kasnije, ovaj stih se sam nameće kada pomislimo na današnjeg vrhovnog komandanta vojske Republike Srbije... Koji pride voli i da drami.

On žari, pali, gasi, spašava. Vadi decu iz snega, hoda po kiši bez kišobrana, koristi svoj autoritet da nabavi respiratore, mole ga zvaničnici drugih zemalja da i njima pomogne. Ne samo to, on lično pilotira kada je to potrebno, da bi prevezao respiratore, koje prethodno sam utovari. On nije Supermen, on je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Ne ide u toalet, ne obeduje tokom zvaničnih poseta zemljama... On ne spava.

- Tražila su četvorica evropskih lidera da svojim autoritetom pomognem da dobiju respiratore. Rekao sam prvo Srbija, pa ostali.

Tako na primeru virusa Covid - 19, od milošte nazvanog korona, najpre se predsednik naš smejao zajedno sa doktorom Branimirom Nestorovićem, a onda je krenula - drama i panika. Vika na konferencijama, krivljenje, znojenje, podsmevanje narodu. To nije bilo dovoljno, jer čini se da drama nije dostigla vrhunac, pa se pričalo o grobljima, pretilo se crnjim opcijama od Sajma... Uterivao se narodu strah u kosti.

Za neposlušnost, dabome, kriv - narod, jer, kako je vaskolika raja smela neozbiljno da shvati predsednika države i glavnog stručnjaka za Covid - 19? Ko je vama, narode, dozvolio da se smejete na šale? I kad se šali, predsednik se šali za naše dobro.

Ali kad kudi... On kudi gde najviše boli...

- Potomci junaka sa Neretve i Sutjeske, sa Kajmakčalana i Cera, budite dovoljno hrabri da sedite kod kuće da bismo Srbiju spasili. Ako smo mi tupi, glupi i nikakvi uspeli sve da organizujemo, hajde vi mnogo pametniji od nas, ostanite kod kuće.

Zato sam pronalazi rešenja za probleme... Koje je, čini se, prethodno on stvorio, no... Da ne prejudiciramo, samo da se podsetimo: 

Tajni agenti nabavljaju respiratore, Srbija ima zlato i crne fondove, "helikopter ekonomiju", da proizvodimo kvasac, da ćemo biti najbolji u Evropi, da kao dabar skuplja respiratore, da svi treba da idemo na letovanje u Belu Palanku... Budi Bog s nama...

Ali ostaće zapisano: Svojevremeni predlog opozicije da dopusti penzionerima da izađu napolje između 18 i 19 časova, kada tamo nema nikoga zbog policijskog časa, Vučić je kategorički odbio "epskom izjavom".

- Molim penzionere da ne izlaze nigde, da ne slušaju ničije predloge. Ukoliko, dragi penzioneri, poslušate takve predloge, neće nam biti dovoljno kompletna nova Bežanijska kosa, kompletno Lešće, Novo groblje, Centralno groblje... Biće malo da primi sve nas ako se takvi saveti budu slušali - rekao je predsednik, sa izvesnom dozom drame, naravno.

Ni vika, ni retoričko crvenilo nisu izostali...

A onda, penzionerima dopušteno da šetaju... On toliko radi da nekada ne zna šta radi.

Ljudima, koje je najpre pustio da šetaju kučiće, pa je oduzeo i to pravo, pa opet vratio, kako je najavio - sve radi za njihovo dobro. Što bi naš akademik Matija Bećković u svojoj poemi rekao - Ćeraš ga za njegovo dobro. Tako i nas predsednik ćera za naše dobro.

Ali, strpi se narode serbski, neće ovo još dugo. Vakcina, koju je ministar Lončar 'nomad najavio je u izradi. 

A 12. jula je naš predsednik obećao i da ćemo za 20 dana pobediti koronu! I to je garantovao! Čekamo taj 1. avgust, kao ozebao sunce, da naš Supermen iz Feketića rastera tu koronu...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati