Politika

16. 03. 2020. 19:12 1

"Kazniti SNS! Vanredno stanje koristi za kampanju"

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović zatražio je hitno zaustavljanje korišćenja vanrednog stanja za predizbornu kampanju i poručio je da treba "da se drkonski kazni svako onaj ko u uslovima vanrednog stanja bude vodio stranačku kampanju na način na koji to vrše aktivisti Srpske napredne stranke".

Parović je rekao da solidarnost prema sugrađanima ne znači solidarnost sa režimom Aleksandra Vučića, koji je svojim pogrešnim potezima značajno doprineo da se država veoma loše pripremi za ovo veliko iskušenje.

- Bez ikakvog razloga je uvedeno vanredno stanje i time su suspendovani zakoni, čime se otvara prostor za neviđenu manilupaciju, što je vlast već uveliko počela da radi. U čitavoj zemlji aktivisti vladajuće stranke sa sve stranačkim obeležjima vode kampanju time što pod plaštom lažne brige za starija lica u suštini vode predizbornu kampanju i dižu rejting Vučićevom režimu. Praktično, u ovom momentu imamo naoružane vojnike koji sa maskama na licu patroliraju ulicama i aktiviste vladajuće stranke koji u stranačkim uniformama obilaze starije građane i to je slika i prilika Srbije danas - navedeno je u saopštenju.

Narodni slobodarski pokret najavio je da će uputiti dopis svim međunarodnim institucijama u kojem će tražiti da se ne dozvoli održavanje izbora odmah po završetku vanrednog stanja, već da se odlože za tri do šest meseci.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati