Politika

[ Izvor: Beta ]

28. 02. 2020. 18:35 0

"Udovoljiti zahtevu SAD za hitno ukidanje taksi"

Predsednik Kosova Hašim Tači  ocenio je danas kako su "tvrdoglavost i nedostatak potrebnih odluka" produbili izolaciju Kosova i osetno pokvarili specijalne odnose Kosova sa SAD.

Tači je podržao zahtev SAD za hitno ukidanje takse na proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

- Ostajanje tarife na snazi je ozbiljna prepreka i onemogućava stratešku saradnju i nove snažne američke investicije na Kosovu. Stoga treba hitno doneti potrebne odluke i to je bila glavna poruka i zahtev na sastanku sa (američkim državnim) sekretarom Pompeom i savetnikom za nacionalnu bezbednost O Brajanom - napisao je Tači na Fejsbuku.

Tači je istakao da je i njegov zahtev kao predsednika Kosova za političare i gradjane Kosova da bez gubljenja vremena treba doneti potrebne strateške odluke koje će okončati izolaciju i otvoriti mogućnost dijaloga za postizanje konačnog sporazuma i jačati stalno prijateljstvo i stratešku saradnju sa SAD.

Specijalni izaslanik predsednika Sjedinjenih Američkih Država za dijalog Kosovo Srbija, Ričard Grenel  izjavio je da SAD ne podržavaju polovične mere o ukidanju takse na robu koja se uvozi iz Srbije i Bosne o Hercegovine koje je juče objavio premijer Kosova Aljbin Kurti.

- Mi ne podržavamo polovične mere premijera Kurtija. Naša je pozicija jasna: takse treba ukinuti u celosti. Kurti čini ozbiljnu grešku - to je jasno danas stavljeno do znanja predsedniku (Hašimu) Tačiju u Beloj kući - napisao je Grenel na Tviteru.

Premijer Kosova Albin Kurti objavio je sinoć da će od 15. marta početi postepeno ukidanje takse na proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati