Politika

[ Izvor: Beta ]

27. 02. 2020. 10:44 1

"Šabac je malo evropsko ostrvo koje treba braniti"

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je da je uveren da nikome ne može da smeta ako postoje "ostrva slobode" kakvi su Šabac i Paraćin i da se odatle može poći u novu borbu ako se to sačuva.

- To je pitanje za njih, ja sam siguran da nikome ne može da smeta ako ima ostrva slobode kakvi su Šabac i Paraćin, ako se ovo sačuva, odatle se može poći u novu borbu - rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović na pitanje koliko je na razlaz u koaliciji Savez za Srbiju (SzS) uticala činjenica da većina lidera tog saveza nije u izvršnoj vlasti na lokalu.

U intervjuu za Novi magazin, Zelenović je rekao da je Zajedno za Srbiju doneo tešku odluku.- Zahvalan sam svim ljudima u Šapcu i izvan njega koji su nas podržali, a mnogo ih je, od Koraksa do Dubravke Stojanović, ali ne mogu da shvatim atmosferu koja se stvara u smislu najbolje da izgubimo izbore, pa da i ovde bude kao u ostatku Srbije - naveo je on u intervjuu za Novi magazin.

Zelenović je dodao da u Srbiji "postoji malo evropsko ostrvo - grad Šabac, i to treba braniti" i da nije siguran da "bilo ko drugi van onoga... ima luksuz da tako nešto napada".

 Zar nije bolje da energiju koju naši građani imaju iskoristimo kao pokretačku? Tako misle građani u Šapcu, a važnije je šta građani misle nego bilo koji politički lider, bilo da je vlast ili opozicija - rekao je on.- Izbor koji se stavlja pred građane Šapca je jednostavan - ili glasate za normalnost ili za mafiju... U ovom trenutku u Šapcu imamo jednog velikog neprijatelja, ako mogu tako da kažem, opasnost koja se nadvila nad nas da vlast i grad kidnapuje šef organizovane kriminalne grupe, ali siguran sam da će veliki broj naših sugrađana stati u odbranu grada - rekao je Zelenović.

Zelenović je, komentarišići rezultate lokalne vlasti, naglasio da je časopis FT Šabac svrstao u top deset malih gradova u Evropi koji su najbolji za razvoj biznisa i da su vrednovani "ambijent i sveukupna organizacija života i rada u gradu, što na kraju znači da imate zadovoljne građane, a to je najvažnije".- Za poslednjih pet godina sa 30.000 zaposlenih došli smo do više od 40.000, prosečna plata je sa 40.000 dinara podignuta na više od 50.000 dinara. Šapčani jedini u Srbiji neposredno odlučuju o tome kako će se potrošiti novac koji se u budžet sliva preko poreza na imovinu. Na poslednjem referendumu skoro 100.000 građana imalo je priliku da odlučuje o potrošnji dva miliona evra, što nije malo, naš budžet je 30 miliona, dvadeset je neophodno za redovne potrebe, deset je za raspodelu, a građani odlučuju o petini toga - rekao je Zelenović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati