Politika

[ Izvor: Beta ]

12. 02. 2020. 13:25 2

Pokret "Metla" odlučio da izađe na izbore

Pokret "Metla 2020" doneo je odluku da ide na predstojeće parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore, izjavio je član Predsedništva tog pokreta Miloš Jovanović.

On je obrazložio da je ova odluka o učešću na izborima doneta iako su u "Metli" svesni svih negativnih okolnosti u kojima se izbori održavaju, nefer uslova i zatrovanosti javne scene.

Jovanović je na konferenciji za novinare rekao da je takva odluka doneta jer se radi o redovnim izborima, predviđenim Ustavom, ali i da u ovom trenutku ne vide ni jedno drugo održivo rešenje da bi se došlo do promena u zemlji, koliko god okolnosti bile loše.

Pokret "Metla 2020", prema rečima Jovanovića, ne planira da pravi nikakve koalicije, ali su dobrodošli da se priključe "svi čestiti ljudi" koji nisu deo sadašnjeg sistema.

Član Predsedništva "Metle 2020" Ivan Matović objasnio je da su pokreti koji su u tu organizaciju uključeni prvo pojedinačno održali sastanke svojih organa da bi odlučili da li bojkot ili izlazak na izbore, a onda je doneta zajednička odluka.

On je ocenio da je energija kod naroda definitivno ugašena "jalovim pokušajem opozicije da se izbori za svoju korist, a ne protiv sistema".

Matović je negirao da je "Metla 2020" odluku o izlasku na izbore donela zbog toga što je cenzus spušten na tri odsto, jer su "o tome razmišljali i kad je bio pet odsto".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati