Politika

Direktno.rs [ Izvor: Beta ]

10. 02. 2020. 13:45 0

DS u Kragujevcu: Ne sme da se rasturi opšti front za bojkot

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) u Kragujevcu Ivan Dubljanin rekao je da iako ima razumevanja za argumente gradonačelnika Šapca i Paraćina o izlasku na izbore zbog očuvanja demokratskih tekovina u tim gradovima, bojkot ne sme da bude doveden u pitanje.

On je Beti rekao da su gradonačelnik Šapca i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i predsednik opštine Paraćin i potpredsednik DS-a Saša Paunović u petak imali konsultacije u Kragujevcu sa predsednicima oko 20 odbora DS-a iz Šumadije i centralne Srbije.

- Rekao sam na sastanku da razumem delikatnost i težinu njihove situacije, ali da je potrebno da se sagleda širi interes, da bojkot ne treba da bude doveden u pitanje niti da postoji dilema da li su DS i SzS u bojkotu - rekao je Dubljanin i dodao da Zelenović i Paunović još nisu doneli konačnu odluku o izlasku na lokalne izbore u Šapcu i Paraćinu te da zato održavaju konsultativne sastanke.

Na konsultacijama u Kragujevcu, oni su demokratama uz težinu situacije u gradovima koje vode predočili i argumente za učešće na lokalnim izborima.

Kako se čulo, preti da ukoliko predaju vlast Srpskoj naprednoj stranci u Šapcu i Paraćinu, postanu žrtve njenog "gneva i osvete" svi oni koji su se u minulim godinama žestoko odupirali pritiscima SNS-a.

Prema rečima Dubljanina, njihova pozicija jeste "delikatna" jer s jedne strane ne žele da ruše globalni bojkot izbora, a sa druge strane postoje i očekivanja demokratske javnosti u Šapcu i Paraćinu da odbrane demokratske tekovine u tim gradovima".

Oni smatraju da za razliku od ostatka Srbije u tim gradovima postoje uslovi za održavanje lokalnih izbora, jer ima slobodnih medija, nema pritisaka na građane i moguće je organizovati nadzor i kontrolu izbora.

Dubljanin je ocenio da su očekivanja dvojice gradonačelnika da njihova dva grada budu "izuzetak i posebno tretirana kada je reč o bojkotu izbora na lokalnom nivou". On je rekao da su Šabac i Paraćin u kojima je demokratska vlast, u posebnoj situaciji, ali se i zapitao da li je to "dovoljan argument" da se rasturi opšti front za bojkot.

Prema njegovim rečima mesecima unazad zna se za poziciju Šapca i Paraćina i propuštena je prilika da se o tome razgovara mnogo ranije u okviru DS i SzS. Prema rečima Dubljanina Gradski odbor DS u Kragujevcu se nije posebno bavio slučajem Paraćina i Šapca.

Kragujevačke demokrate podržavaju odluku Glavnog odbora o bojkotu izbora na svim nivoima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati